2010. június 25., péntek

Napi hírek 2010.06.25.

Mai hírekben szó lesz a hibák javításáról, a sorbanállásról és a politikuslétről.

Térerőprobléma: tartsd máshogy a telefont!

Tegnap az egész web tele volt az új iPhone térerővesztési problémájával. Rengeteg videó látott napvilágot, még 3GS és 3G telefonoknál is találtak ilyen problémát. Én a saját 3G telefonomon akárhogy fogdostam, nem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Az Apple kénytelen volt egy közleményt kiadni, melyben leírják, hogy ha az ember a kezében tartja a telefont, akkor engedetlenül is árnyékol valamennyit. iPhone 4 esetében nem szabad a telefon bal alsós sarkát megfogni. Vagy használj valamilyen tartót és nem lép fel ez a probléma.
Ez is csak olyan helyeken fordulhat ez elő, ahol egyébként is gyenge a vétel. Jó térerősségű helyeken ez nem jelenthet problémát.
Egy elégedetlen ügyfél írt erről Jobsnak egy levelet. A válasz szokás szerint rövid volt: Tartsd másképpen a telefont. Balkezesek hátrányban.
Van aki le akarta tesztelni a térerővesztést. Vesztére. Itt az eredménye.


Pár napon belül eltűnik a sárga folt

Egy AppleInsider fórumozó közölte, hogy a Foxconn az Organofunctional Silane Z-6011 nevű ragasztó használja a képernyő részeinek összeragasztásához. Azonban a nagy kereslet miatt gyakorlatilag nincsenek raktárkészletek, a gyárból közvetlenül a boltba megy a telefon, nincs ideje megszáradni. Egy-két nap száradásra van szükség és a sárga folt eltűnik.
Szerintem azért amíg Kínából az USÁ-ba vagy a világ más pontjára eljut a telefon, bőven eltelik az az egy-két nap…


Sorbanállás

A várakozásoknak megfelelően sokat kellett várakozni annak, aki nem előrendelésben vette meg a telefont. Mind az öt országban sorok kígyóztak. Állítólag Angliába csak 16 ezer készüléket szállítottak. Nem sok.





Medvegyev iPhone 4-et kapott Jobstól ajándékba

Az orosz elnök tegnap látogatást tett az Apple központjában, mert kíváncsi volt a siker mikéntjére. Bemutatásképpen Jobs megajándékozta egy iPhone 4 telefonnal. Vajon kártyafüggetlen iPhone-t kapott?
Mindig tudtam, hogy érdemes politikusnak lenni :) (Azért figyeld meg, hogy Jobs nem a bal alsó részen fogja a telefont)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése