2010. június 1., kedd

Sir, no widgets, sorry!

Groundhog Software nevű ausztrál fejlesztőcég pár hete elkészítette a My Frame nevű iPad-es alkalmazást. A program egy fényképet jelenít meg, így a készülék képkeretként szolgál. Ez persze nem egy nagy durranás, ezért a fejlesztő widgetszerűen beletette az aktuális időjárást, pontos időt, twitter üzeneteket, szülinapi emlékeztetőt és még a jegyzettömböt is. Az alkalmazás már két frissítésen keresztül ment.
Több biztosan nem lesz belőle. Ugyanis a fejlesztőt az Apple-től felhívták, hogy törlik az alkalmazást. Pontos indokot nem mondtak, de azért annyit nagy nehezen elárultak, hogy törlik az App Store-ból a widgetet megjelenítő alkalmazásokat. (A cikk írásakor még megtalálható volt az App Store-ban, iTunes link)
Eddig általában konkrétan megmondták, hogy az SDK melyik pontját sértették meg, de most ez elmaradt. A fejlesztő tehetetlen volt. Nosza, írt Jobsnak egy levelet, melyben kifejtette, hogy meglepte a törlés, eddig védte az Apple-t, de mivel nem szolgáltattak konkrét magyarázattal, átléptek egy láthatatlan határvonalat. Jobs jó szokásának megfelelően válaszolt: „Nem engedünk olyan alkalmazásokat, amelyek saját desktopot hoznak létre.”
A fejlesztő szerint nem desktopot hoztak létre, „csak” egy képkeret. Ráadásul már két frissítésen keresztül ment, miért most elégelték meg a widgeteteket? Mivel - a fejlesztő szerint - ez az egész nincs megfelelően ledokumentálva, hogyan készüljön fel egy fejlesztő cég pénzt és energiát nem kímélve, ha a környezet állandóan változik? Most ott áll tehetetlenül, tanácstalanul.
Kíváncsian várom lesz-e a folytatás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése