2010. június 17., csütörtök

Napi hírek 2010.06.17.

Mai hírekben szó lesz az új iTunes-ról (Spiritesek vigyázat!), a mindent elsöprő előrendelésről, a vacillálók meggyőzéséről és az iOS 4-gyel kompatibilis alkalmazásokról.

Megjelent az iTunes 9.2 végleges verziója

Mint ahogy tegnap twitteren is közöltem, megjelent az iTunes 9.2-es végleges verziója. A program a következő újdonságokat tartalmazza:
- már lehet az új iPhone 4-gyel is szinkronizálni,
- tudja az iOS 4-et és az iBooks 1.1-et is kezelni,
- iOS 4-ben az iBooks 1.1 könyvként ismeri fel a pdf fájlokat,
- szintén iOS 4-ben az alkalmazásokat folderekbe lehet rendezni,
- gyorsabb backup készítés,
- lemezborítót gyorsabban jeleníti meg, ha belépsz a könyvtárba.
Közben a Dev Team közölte, hogy aki Spiritet akarja használni a jailbreakhez, az maradjon távol a frissítéstől. Ez PwnageTool és redsn0w felhasználókra nem vonatkozik.
Az iOS 4-es verziója június 21-én jelenik meg.


Több mint 600 ezer iPhone 4-et rendeltek meg

Az Apple közleménye szerint egyetlen nap alatt több mint 600 000 új iPhone-ra adtak le előrendelést. Ez a valaha leadott legtöbb előrendelés és jóval meghaladta a várakozásaikat. Sajnálatukat fejezték ki a rendelési anomáliák miatt, remélik a problémákkal találkozó vásárlók is hozzájutnak az új telefonhoz.
Én is nagyon sajnálom az egészet. Legfőképpen azt, hogy nem az USÁ-ban élek, így nem tudtam rendelni… Összehasonlításképpen: 300 ezer iPad-et rendeltek előre a teljes előrendelési időszak alatt. Ez a 600 ezer irtózatos mennyiség, újabb kiváló Apple pénzügyi eredményre számíthatunk.
Közben az AT&T is hamut szórt a fejére. Közlésük szerint a kereslet tízszer nagyobb volt, mint a 3GS esetén. A nagy mennyiségű rendelés miatt a további előrendelést felfüggesztették (!), majd ha lesz készlet, újra lehet rendelni.


iPhone 4 - iPhone 3GS összehasonlítás

Aki esetleg még gondolkodik, hogy váltson-e 3GS-ről iPhone 4-re, annak itt egy összehasonlító kép. (Kattints a képre a nagyításért)
Érdemes váltani.


Apple elkezdte jóváhagyni az iOS 4 kompatibilis alkalmazásokat

Hétfőn jelenik meg az iOS 4, így már ideje volt, hogy az Apple elkezdje jóváhagyni a verzióval kompatibilis alkalmazásokat. Elsők között a népszerű Dropboxot hagyta jóvá, amely már képes kezelni a multitaskinget is.
Sietni kell a jóváhagyóknak, ha hétfőig fel akarnak mutatni egy tisztességes számot az iOS 4 kompatibilitással rendelkező alkalmazások tekintetében.

3 megjegyzés:

  1. Lenne 2 kérdésem:

    1
    ipad lehet magyarosítani ha igen hol?

    2
    iphone 4 hoznék haza usából előfizuval és ha nem fizetem milyen problémák merülhetnek fel


    Elnézést de már nem tudtam kihez fordulni ezzel a kérdésel

    Válaszotokat előre is köszönöm

    VálaszTörlés
  2. 1, Tudtommal nem.
    2, Elvileg letilthatják, mert hűségidővel veszed. De még nem hallottam olyat, hogy amerikai telefont itthon letiltanak.

    VálaszTörlés