2010. június 18., péntek

Napi hírek 2010.06.18.

Mai hírekben szó lesz az 512 MB megerősítéséről, az első iPhone 4 tulajdonosról, egy másfél órás Jobs-interjúról és Perzsia hercegéről.

Megerősítve: 512 MB van az iPhone 4-ben

Az Apple eddig soha sem hozta nyilvánosságra telefonjaiban lévő RAM kapacitását. Az első és második generációs készülékben 128 MB RAM volt, a 3GS-ben pedig 256 MB. A Gizmodo által szétszerelt készülék is 256 MB RAM-ot tartalmazott. Mivel a konkurens telefonokban is 512 MB van, ezért célszerűnek látszott ennyit az új készülékbe beletenni. Azonban még nem szerelték szét végleges telefont, mindez eddig csak találgatás volt.
Tegnap elérhetővé tették a WWDC fejlesztői videókat. Az egyikben elhangzik az 512 MB (Session 147, Advanced Performance Optimization on iPhone OS, 2.rész). A videó itt tekinthető meg, de csak regisztrált felhasználók nézhetik meg.
Így már érhető, hogy az iMovie alkalmazás miért csak iPhone 4-en fut, továbbá a multitasking nem támogatott 3G-n. Ezek szerint ezek eléggé memóriazabálók.


Már sorban állnak az új iPhone-ért

Nem lehet elég korán kezdeni. Jövő csütörtöktől kapható az új iPhone, az előrendelés minden várakozást meghaladó sikert hozott. Óriási sorok lesznek az Apple Store-ok előtt, korán kell kelnie annak, aki hozzá akar jutni. Így gondolta az a dallasi fiatalember is, aki egy héttel (!) a nyitás előtt sátrat vert a bolt előtt. A lenti videóban meginterjúvolták, bemutatja a sátrát. Megkérdezték tőle, mi lesz ha el kell mennie és öt percre feladja a helyét. Szerinte nem lesz gond vele, mert az alkalmazottak már ismerik, az elmúlt két évben is első volt.
Ez aztán a fanatikus.





Megnézhető a másfél órás Jobs-interjú

Június 1-én Steve Jobs másfél órás interjút adott az All Things Digital konferencián, ami most már az iTunes-on keresztül is megtekinthető. Érdemes végignézni, bepillantást nyerünk a vezető gondolkodásába, elveibe.


Újra letölthető a Prince of Persia

Röviddel a megjelenés után a fejlesztő menüprobléma miatt visszavonta a Prince of Persia: Warrior Within nevű játékát. Azóta kijavították a hibát és újra elérhetővé tették az App Store-ban, 7.99 euróért tölthető le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése