2010. június 10., csütörtök

Napi hírek 2010.06.10.

Mai hírekben szó lesz a láthatatlan védőeszközről, a látható képernyőtörésről és egy kis fehér iPhone 4 videóról.

Már kapható iPhone 4-re az Invisible Shield

Még meg sem jelent az új iPhone, de már kapható rá Invisible Shield. Az új változat előnye, hogy a hátlap átalakítása miatt jóval egyszerűbb felrakni, nem kell a sarkokkal szenvedni.
A védőeszközt én magam is használom a telefonomon. Egyik ismerősömnek be akartam mutatni a hatékonyságát, ezért kezembe vettem egy ollót. Amikor végighúztam a képernyőn, enyhe sikoly kísérte a műveletet. Miután látta, hogy nem történt semmi baja, ő is ilyet akart venni.
Persze vannak, akik nincsenek megelégedve vele és túlárazottnak tartják, úgy gondolom egy ilyen értékes telefon megér ennyit, nekem tökéletes védelmet nyújt.


Könnyen törhető az iPhone 4

A bemutatón Jobs is kihangsúlyozta, hogy az új iPhone hátlapja is üvegből készül, ami harmincszor nagyobb terhelést bír ki, mint a műanyag. A hajlíthatóságról egy videót is bemutattak. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy az ember a zsebében nem hajlítgatja a készüléket. Ha leesik, egyszeri, sokkszerű ütés éri, ami azért más a hajlításnál.
Az iFixYouri szervizben töréstesztnek vetették alá a készüléket (a nyomtatot áramkör viszont nem volt benne). Egy méterről leejtették a telefont, harmadik kísérletre összetört a képernyő. A szervizben ezt annak tudják be, hogy míg a korábbi modelleknél a króm keretbe volt süllyesztve a képernyő és az védte, addig az újnál az alumínium keretre van ráhelyezve, így semmi sem védi.
Egy kicsit fenntartással kell fogadni a tesztet, mivel a telefonnak nem volt bele és nem a gyárban illesztették precízen össze, de azért jobb lesz vele vigyázni. Kíváncsi leszek, vajon az Invisible shield mennyire véd az ilyen behatások ellen.



Fehér iPhone 4 hands-on videó

A hétfői bemutató után lehetőség nyílt fogdosni az új készüléket. Itt egy fehér telefont látunk, amiben bemutatják a képeket, videót és a multitaskinget. Egyre inkább tetszik :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése