2010. június 16., szerda

Napi hírek 2010.06.16.

Mai hírek az új iPhone 4 körül forognak. Az óriási kereslet miatt már csak júliusi szállítást vállalnak. Mi lesz így velünk magyarokkal? Megjelent az Apple Store nevű saját alkalmazás is, de nekünk ez tárgytalan.

iPhone 4: kiárusítva

Tegnap indult az új iPhone 4 előrendelése, de máris kifogytak a készletekből, az új rendeléseket már csak július 6-8 között tudják teljesíteni. Tehát aki még júniusban hozzá akar jutni, annak 24-én sorba kell állnia.


Egyébként a sajtóban megjelent cikkek alapján borítékolható volt a nagy siker, de nem készültek fel rá. A nagy siker negatívan érinti a magyar értékesítést is. Már az elő kör indulásakor nem lesz elég készülék, és a magyarok még képben sincsenek. Valamikor a harmadik-negyedik ütemben csatlakozhatunk be, augusztusban-szeptemberben. A készlethiány miatt lehet, hogy ez tovább csúszik. Jobb esetben időben elindul az értékesítés, de csak minimális darabszámmal, mint ahogy a 3GS esetén is volt. Szomorú.
Egyébként az előrendeléskor komoly problémák léptek fel. Megint ki más, mint AT&T mondott csődöt. Bevallásuk szerint a valaha látott legnagyobb online forgalmat bonyolították le, de a szervereik nem tudtak ezzel megbirkózni. Mivel az Apple oldala a kötelezően választandó AT&T-s szerződés miatt kapcsolódik a telefontársaság szerveréhez, egy ideig a túlterheltség miatt egyáltalán nem lehetett rendelni, a következő üzenetek valamelyikét kapta a felhasználó.


Ráadásul a nemrégiben történt, több mint 100 ezer iPad-felhasználót érintő emailcím kiszivárgása után újabb biztonsági probléma adódott. Ha valakinek sikerült bejelentkeznie, az nem a saját számláját látta, hanem valaki másét. A lenti képet John King küldte a Gizmodonak. Egy Mary nevű hölgy számláját látta…


Egyáltalán nem megnyugtató hírek, mi lesz itt?

Apple Store az App Store-ban

Mint ahogy tegnap írtam, az Apple megjelentette az Apple Store nevű ingyenes alkalmazását, melyben
- online lehet rendelni termékeket, kiegészítőket,
- megkereshetjük a legközelebbi Apple Store-t,
- időpontot foglalhatunk Genius Bar-os egyeztetésre.
Az alkalmazásban lehet az új telefonhoz dokkolót is rendelni, potom 29 dollárért. Az első iPhone-hoz még ingyen adták…


Az alkalmazás lehetővé teszi az új iPhone rendelését is, de tegnap ez is csődöt mondott.


Nekünk magyaroknak Apple Store hiányában nem túl hasznos ez a program, a magyar App Store-ban nincs is benne, csak az amerikaiban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése