2009. február 26., csütörtök

Apple részvényesi közgyűlés

Tegnap az Apple megtartotta éves rendes közgyűlését. Ez volt az első alkalom, hogy 1997-es visszatérése óta Steve Jobs nem vett részt az eseményen.

A közgyűlésen semmi érdekes nem történt. Tim Cook beszámolt a cég fantasztikus eredményeiről. Négy év alatt megnégyszerezték bevételeiket, 8 milliárd dollárról 32 milliárdra, a nyereség 4.8 milliárdra nőtt, amely 18-szoros növekedést jelent. Tavaly 9.7 millió Macet, 55 millió iPodot és 13.7 millió iPhone-t adtak el.
Korábban több vád érte az Apple-t, hogy nincs utódlási forgatókönyve. Arthur Levinson IT tag beszámolt arról, hogy a kérdés az igazgatósági üléseken folyamatosan napirenden van. Jobs a napi teendőket átadta Tim Cooknak, jelenleg stratégiai kérdésekkel foglalkozik.
Újraválasztották az Igazgató tanácsot, köztük Al Goret is. Ez némely részvényesben heves indulatokat váltott ki, Goret bűnügyi konspirációval is megvádolták. Négy részvényesi indítványt is elvetettek, többek között azt, amely kötelezte volna a céget politikai adományok nyilvánosságra hozatalára.
A közgyűlés végén Kérdezz-felelek volt, amin egy részvényes megköszönte a cégnek az innovatív termékeket, majd gratulált Jobsnak, aki kedden töltötte be 54. életévét és felállva elénekelték neki a Boldog születésnapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése