2009. február 17., kedd

Mobile World Congress (MWC) rövidhírek

Héten tartják Barcelonában a mobiltelefon ipar éves seregszemléjét a Mobile World Congress-t, amelyen minden olyan cég részt vesz, amelyik egy kicsit is számít a szakmában. Néhány rövid hírt hoztam Nektek.

Microsoft appstore, új Window Mobile

Microsoft bejelentette új mobil operációs rendszerét a Window Mobile 6.5 verzióját, amelyet a második félévben tesz elérhetővé. Továbbá bejelentette az Apple Appstore-jához hasonló rendszerét, a Windows Marketplace-t, amelyen ígéretük szerint 20 ezer alkalmazás lesz rövidesen elérhető.

Két új HTC telefon

HTC két új 3G-s telefont mutatott be: a lakossági használatra tervezett Touch Diamond2-t és az üzleti felhasználóknak szánt Touch Pro2-t.


A képen látható Touch Diamond2 alakja elég iPhone-os, Window Mobile 6.1-es operációs rendszer fut rajta. Tulajdonságai között meg kell említeni a push szolgáltatást, 3.2 colos, 480x800 felbontású VGA érintőképernyőt, 5 megapixeles kamerát és a 13.7 milliméter vastagságot.
A készülék Európában várhatóan a második negyedévben jelenik meg, árazása még nem ismert.

ARM bemutatta új chipjét

ARM hétfőn működés közben mutatta be az első, mobiltelefonokba szánt többmagos chipjét, a Cortex-A9-et. A chip előnye, hogy a rajta futó alkalmazások az erőforrásaikat megoszthatják a magok között, ezért azok gyorsabbak lehetnek és jóval kevesebb energiát használnak fel.
Mivel az iPhone-ban is ARM chip van, ezért valószínű, hogy ez a chip bekerül az új készülékbe is, csak az időpont kérdéses, mivel a Cortex-A9 csak az évvégén fog hivatalosan megjelenni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése