2009. február 20., péntek

Mégis található az AppStore-ban valódi GPS program

A G-Map nevű alkalmazás még októberben jelent meg az AppStore-ban, de az 1.0-ás változat nem ért el számottevő sikereket, mivel csak 1 csillagos minősítéseket kapott. Február 7-én frissítették az alkalmazást az 1.2-es verzióval, amely már 3-5 csillagos értékeléseket szerzett. Ebbe a változatba belecsempészték a valódi navigációt is, kanyarodással (turn-by-turn), POI-kal, útlezárásokkal, újratervezéssel és 3D-s képekkel. Egyedül a hangnavigáció hiányzik, mivel az Apple tilt bármilyen valós idejű útbaigazítást. Az egészben az a vicc, hogy az alkalmazás indítása után megjelenik egy üzenet: „Ne használd a készüléket, amíg vezetsz!”
Egyelőre csak az USA nyugati és keleti részére van térkép (két külön alkalmazásban, 800-900 MB mindegyik), de márciusig Európa térképet is ígértek. Az alkalmazás 20 dollárba kerül.
Az alkalmazás megjelenése nem azt jelenti, hogy az Apple enyhítette volna a megjelenés feltételeit, egyszerűen figyelmetlenek lehettek a jóváhagyáskor. Azért kíváncsian várjuk, vajon a Sygic programját átengedik-e.
Jöjjön egy videó, amelyen látható az alkalmazás működése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése