2010. november 1., hétfő

Napi hírek 2010.11.01.

Mai hírekben szó lesz a frissen esett vörös hóról és az ébresztésről.

Megjelent Windowsra a frissített redsn0w

iPhone Dev Team a mai napon kiadta frissített redsn0w programját. Eddig azon felhasználók, akik kártyafüggetlenül akarták élvezni a 4.1-es rendszer előnyeit, csak a Mac-es PwnageToollal tudták ezt megtenni. Windowsos változat nem létezett.
A redsn0w nevű program ezt a hiányosságot pótolja. Azt azonban le kell szögezni, hogy ez sem készít ún. custom firmwaret, „csak” előkészíti a telefont a speciális DFU-módra és telepíti a custom firmwaret. Tehát aki függetlenül akarja használni telefonját, az kérjen a haverjától egy Mac-en készített custom firmwaret és a „Just enter pwned DFU mode right now” gombbal DFU módba tudja tenni a készüléket, majd telepíti a legyártott firmwaret!
Redsn0w képes custom bootlogot telepíteni iPhone3G/iPhone3GS/iPod2G használóknak (meghatározott bootrommal).


Ébresztés bonyodalmakkal

Először az ausztrálok szívták meg. Amikor néhány hete átálltak a téli időszámításra, a beállított iPhone-os ébresztés 1 órával hamarabb történt. Ez az iOS-ben lévő hiba, akkor az Apple azt ígérte hamarosan javítja a bugot.
Azonban nem történt semmi, így most a hétvégén mi európaiak hasonlóan jártunk. Annyi különbséggel, hogy nem 1 órával hamarabb, hanem később ébresztett az iPhone. Szerencsére nem minden esetben rossz az ébresztés, csak az ismétlődőnek beállítottaknál, tehát minden hétköznap, minden hétvége, minden hétfő stb. Kivétel a minden nap, annál állítólag helyesen működik.
Érdekes módon az Egyesült Államokban is tapasztalták a hibát, pedig ott csak november 7-én történik meg az óraátállítás. Ők egy órával hamarabb ébredtek. Érdekes hiba, mi lesz ott a hét végén? Addig az Apple kiad egy verziófrissítést vagy sok amerikainak problémája lesz az alvással.


7 megjegyzés:

  1. Szia Csináltam 1 frissítést redsnOw jailbrakeltem lefutott újraindulásnál logó aztán fhérképernyő aztán újraindul és így tovább segítenél Mit rontottam el?

    VálaszTörlés
  2. Itt egy leírás a jailbreak mikéntjéről. Esetleg próbáld meg ezt. Vagy tedd DFU módba.

    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=12601

    VálaszTörlés
  3. 3.1.3 szeretném visszarakni mert ezzel a 4.1 szenvedek nem tudom jailbrakelni a többi meg lassú hogy tudom azt a verziót visszarakni?

    VálaszTörlés
  4. az milyen hogy eltűnt a telkagylójel ? :)

    VálaszTörlés
  5. 3g már 3 órája 4.1 fel jailbrake redsn0wal végig megy aztán logó be fehérvillanás logóki és ezt csin folyamatosan. Most meg megcsinálta viszont nem tudok telefonálni :(

    VálaszTörlés
  6. Itt egy downgrade, nem próbáltam.

    http://forum.iphone3gmobil.com/iphone-szoftver-toeres/1672-downgrade-ios4-rol-3-1-3-ra.html

    VálaszTörlés