2010. május 12., szerda

Napi hírek 2010.05.12.

Mai hírekben szó lesz az új iPhone június 21-i megjelenéséről, a 11 ujjas multitouchról és újra az analóg óráról.

Június 21-től kapható az új iPhone?

Egy MobilCrunch-olvasó fedezte fel, hogy az AT&T-s számláján az upgrade legkorábbi dátuma november 21-ről június 21-re változott. Erre beindult a fantáziája, ekkor jelenhet meg az új iPhone.
Ilyen képet én is tudok Photoshoppal készíteni és némileg ellentmond, hogy június 21. egy hétfői nap, míg az Apple mindig pénteken dobja piacra telefonjait, hogy az emberek a három napban tudjanak sorban állni és vásárolni.
Ha azonban azt nézzük, hogy a június 7-i bemutató után minden további nélkül két hét múlva megjelenhet az új iPhone, egyáltalán nem egy elvetemült gondolat.


11 ujjas multitouch

Matt Gemmel kíváncsi volt, hogy az iPad hány ujj érzékelésére képes, ezért írt erre a programot. Kiderült, hogy az iPad tizenegy ujj érintését tudja kezelni (a videón csak tíz van, tizenegyedik a barátnője ujja volt).
Én program nélkül is megmondtam volna neki, mivel az Apple 11 ujjig védette le a multitouchot…



Analóg óra jóváhagyva

Pár hete írtam az analóg óra rejtélyes elutasításáról. Fejlesztő a második elutasítás után már nem foglalkozott többet a programmal (azon kívül, hogy világgá kürtölte bánatát), mire a múlt héten felhívták az Apple-től, hogy ha akarja még egyszer megvizsgálják. Változtatás nélkül újra beküldte és láss csodát! Csont nélkül jóváhagyták.
Már elég sok bírálat érte a jóváhagyási politikát. Nagyon sok függ az elbírálótól, szubjektív elemek sokszor döntőnek bizonyulnak. Ez semmiképpen sem vet jó fényt az Apple-re, nem ártana ezen változtatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése