2010. március 5., péntek

Napi hírek 2010.03.05.

Mai hírekben szó lesz az Apple újabb szigoráról, az új TomTom-ról és a Sony terveiről.

No wifi!

Az még rendben van, hogy az Apple a szexuális tartalmú alkalmazásokat kirúgja az App Store-ból, de Cupertinoban most újabb hajmeresztő cselekedetre szánták el magukat. Jónéhány wifi-kereső alkalmazást távolítottak el, mint pl. WifiTrak, WiFiFoFum, yFy Network Finder, WiFi Get, eWifi, WiFi Analyzer és a WiFi-Where programok. Indok egyszerű: az alkalmazások olyan privát kódot tartalmaznak, amelyeket az Apple nem hagyott jóvá az SDK-ban. Nem értem miért kell ennyire kukacoskodni, aki nem akarja, az nem veszi ezeket meg.
Van olyan fejlesztő, aki már Cydiás megjelenésen gondolkodik. A WiFiFoFumot egyébként kifejezetten sajnálom, mert olyan hálózatokra is rátalált, amelyeket a gyári kereső nem is látott…



Ilyen lesz a következő TomTom

A hannoveri CeBIT-en TomTom bemutatta az 1.3-as verzióban jelentkező újdonságokat. Eszerint lesz ún. TomTom HD Traffic, amely valós időben mutatja a közlekedési helyzetet. A hárompercenként frissülő adatokat 40 millió TomTom készülékből nyeri, de Vodafone-os telefonok is segítségül szolgálnak. Arról nincs hír, hogy ez a szolgáltatás a mobilinterneten kívül kerül-e plusz pénzbe. A verzióban még megtalálható lesz egy Google által fémjelzett keresés is (Local Search), amellyel helyben kereshetünk éttermet, szállodát stb.
Emellett lesz olyan fancy dolog, mint navigálás közbeni hívásnál a zene folyamatos elhalkulása, nem hirtelen szakad meg a lejátszás.
Az új verziót már továbbították jóváhagyásra, ezért nemsokára megjelenhet.



Jön a PSPhone, PSPad and many more

Wall Street Journal értesülése szerint nem tetszik a Sonynak az Apple mobil készülékek piacán történő előretörése, ezért már olyan mobiltelefont fejleszt, amellyel lehetőség nyílik Playstation játékokat letölteni és játszani. De nem elégszenek meg ennyivel, mert az iPad-nek is versenytársat állítanának egy olyan készülékkel, mellyel magába ötvözi a netbook, ebook olvasó és a PSP tulajdonságait is.
Harmadsorban ők is online akanak terjeszteni filmeket, TV-műsorokat, zenéket és játékokat is. Ráadásul ezzel már a hónap végén elindulnának
Az utóbbi időben valahogy nem jöttek be a Sony fejlesztései, kíváncsian várom vajon most mivel tudnak előrukkolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése