2010. április 23., péntek

Laza hírek

Egy kis lazaság. Apple dühös az analóg órára és lepd meg nagymamádat egy iPaddel!

Analóg óra kitiltva

Mennyi az idő? Ezt már nem tudhatod meg.
Isaiah Carew nem talált iPad-re ingyenes analóg órás alkalmazást, így egy este alatt írt egyet. Hogy más is profitáljon belőle, továbbította Apple-nek jóváhagyásra. Néhány nappal később kapott egy érdekes választ: „Átnéztük az alkalmazást és megállapítottuk, hogy minimális felhasználói funkcionalitással rendelkezik…”
Maga Carew sem akarta túlbonyolítani a programot, de egy órás alkalmazás mégis milyen funkcionalitással rendelkezzen? Nem adta fel, belerakta a hallható ketyegést, másodpercmutató elrejthetőségét is. Újra beküldte, megint visszautasították.
Mivel Cupertinoban most sem voltak bőbeszédűek, csak találgatni lehet. Apple hadat üzent az analóg órának? Miért éppen ezt nem engedték át a szűrőn, amikor elég sok, még kevesebb funkcionalitással rendelkező órás alkalmazás van az App Store-ban? Újabb talány.

Vegyél a nagyidnak iPad-et!

99 éves Virginia Campbell élvezi az iPad-et. Mivel már eléggé benne van a korban, ezért a szeme sem a régi. A nagybetűvel nyomtatott könyveket sem tudja elolvasni, mert nincs elég kontraszt a betűk és a papír között. Írni persze még tud, de az általa leírt szavakat sem tudja elolvasni.
Szerencsére családja meglepte egy iPad-del, azóta minden megváltozott. „A betűk szinte kiugranak. Most már újra tudok olvasni, teljesen kinyílt a világ.”
Most már biztos, hogy Steve Jobsnak érdemes volt élni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése