2010. február 11., csütörtök

Napi hírek 2010.02.11.

Mai hírekben szó lesz az Opera böngészőjéről, egy új snowboardos játékról és egy illúzióról.

Jön (?) az Opera böngészője

Reuters információja szerint elkészült az Opera Mini iPhone-os változata. Hírek szerint a böngésző hatszor gyorsabban tölt be, mint a Safari és az adattömörítés miatt 90 %-al kevesebb adatforgalmat használ.
Elég provokatív számok, kíváncsi leszek vajon az Apple elutasítja-e a megjelenést. Még nem továbbították jóváhagyásra, de az FCC (amerikai távközlési hivatal) piackorlátozás miatt már vizsgálja a Google Voice elutasítását, ezért elképzelhető, hogy nem mennek bele még egy csatába és jóváhagyják az alkalmazást.
Demo verziót a jövő hétfőn kezdődő barcelonai Mobile World Congress-en mutatják be.


Megjelent az X2 Snowboarding

Mai napon megjelent az X2 Snowboarding. TouchArcade szerkesztője nagyon elégedett volt a játékkal.
A grafika gyönyörű, az effektek (hó illetve időjárás) jól ki vannak dolgozva. Irányítani a telefon döntésével és képernyőgombok nyomogatásával vegyesen lehet, levegőben tartózkodáskor pedig trükközni érdemes, mert ez az ún. „joost meter” szintet növeli, ami lehetővé teszi lassított módban való siklást, feltuningolt ugratást, visszatekerést, az elrontott mozdulat korrigálását.
A kezdők órákat vehetnek a snowboard-iskolában, így tudnak felkészülni a kihívásokra. Minden pályán elrejtettek egy érmét, melyet meg kell találni. Az érmeken újabb deszkát lehet vásárolni.
Helyi wifin vagy bluetooth-on keresztül másokkal is versenyezhetünk. Kedvcsinálónak jöjjön egy videó. A játék 5.49 euróért vásárolható meg az AppStore-ban.



Mégsem lesz kamera az iPad-ben

Legalább is az első generációsban. Korábbi hírek arról szóltak, hogy az SDK-ben felfedeztek egy „Take Photo” gombot.


Nos a pár napja elérhetővé tett 3.2-es második bétából kivették a gombot. Már akkor is sejthettük, hogy tévedés miatt maradt bent, de mostanra egy illúzióval szegényebbek lettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése