2010. október 31., vasárnap

Napi hírek 2010.10.31.

Mai hírekben szó lesz a VLC-ről és a 4.2-es rendszer basebandjének függetlenítéséről.

Eltűnhet a VLC az App Store-ból?

Sokak által kedvelt, sokak által nem szeretett VLC videólejátszó alkalmazás eltűnhet az App Store-ból.
Na de mi is történt? Rémi Denis-Courmont, a program korábbi fejlesztője szerint a Videolan -, az eredeti fejlesztő cég - a szerzői jogok megsértése miatt levelet írt az Apple-nek (az App Store-os programot egy másik cég, a francia Applidium készítette). Videolan a levélben sérelmezi, hogy egyetlen vásárlásból az alkalmazást csak maximum 5 készülékre lehet telepíteni. A VLC ugyanis az ún. GNU General Public License (GPL) alatt fut, ami ellentmond az iTunes feltételeinek, amire DRM érvényes.
Hasonló eset történt az év elején, amikor hasonló esetben a Go nevű táblajátékot eltávolították a Store-ból. Apple nem vesződött a GPL-lel, egyszerű huszárvágással kirúgta a programot.
Mivel a VLC ingyenes, nem értem mit izmoznak ezen. Aki akarja, letölti, aki nem akarja, nem tölti le. Kit érdekel, hogy maximum 5 készülékre lehet telepíteni?


4.2 megjelenése után nemsokára jön az unlock

Egy 4.1-re frissített felhasználó kétségbeesetten kérdezte MuscleNerd-öt, vajon a 4.2-es baseband függetleníthető lesz-e. MuscleNerd elmondta, hogy a 3G és 3GS esetében a megjelenést követő 1-2 napon belül kijön a megoldás, csak a szükséges ellenőrzéseket kell elvégezni.
Bíztató :)

Olvass tovább!

HBO iPhone-on

Mai napon jelent meg az HBO alkalmazása iPhone-ra. Mielőtt bárki vérmes reményeket táplálna, tudnia kell, hogy filmeket nem lehet megtekinteni.
Indítás után a Főoldalon kiemelt híreket láthatunk.


A Film lista fülön ABC sorrendben lévő filmkatalógusból vagy kategóriákból választhatunk. Érdekes módon a begépelős keresés egy másik fülön található. Talán jobb lett volna ide rakni azt.


Legfontosabb menüpont a Műsorlista. Napi bontásban láthatjuk a két HBO-csatorna programját.


Adott filmnél felsorolja a vetítési időpontokat, tartalmat, készítőket stb. Ha nem akarunk lemaradni a filmről, akkor push üzenetet állíthatunk be figyelmeztetésképpen. Ezeket az értesítéseket az Értesítések fülön kezelhetjük. A filmet Facebookon vagy twitteren is megoszthatjuk.


Videóknál trailereket nézhetünk meg.


Alapjába véve jó kis app, ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.

Olvass tovább!

2010. október 30., szombat

Hungary Tourism iPhone eFestival díjat nyert

Megjelenéskor már bemutattam a Hungary Tourism alkalmazást. Ügy látszik nem csak nekem tetszett, mert az eFestival zsűrije eTurizmus kategóriában második hellyel díjazta az appot. Gratulálok!

Az AFF Group által fejlesztett, a hazai szálláshelyeket és programokat bemutató Hungary Tourism iPhone alkalmazás eFestival díjat nyert. A hazai piacon teljes egészében újszerű – üzleti reklámoktól mentes és mobilszolgáltató független - megoldást az Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) eFestival zsűrije az eTurizmus kategória második legjobb helyezettjének jelölte meg.

A szolgáltatás - jellegéből adódóan - nem direkt kereskedelmi célokat szolgál, ezért ár információ nem található az alkalmazásban. Az alkotók fő célja az volt – s ezt ismerte el a zsűri is -, hogy az ország teljes egészére elérhető, hiteles adatokkal kíván szolgálni a külföldről hazánkba látogató, országunkkal ismerkedni vágyó turistáknak. Az alkalmazás az Apple áruházából ingyenesen érhető el. Az eddigi letöltési adatok szerint a megoldás több hétig piacvezető volt az AppStore-ban, mutatva a mobiltelefonos szolgáltatás hasznosságát (http://itunes.apple.com/hu/app/hungary-tourism/id391346772?mt=8#).

Az AFF Group fejlesztése révén a hazánkba látogató közel 25 ezer turisztikai szolgáltatás között böngészhet: szálláshelyek, étterem, látnivaló, Tourinform iroda, rendezvények, strand, gyógyfürdő, szabadidős kikapcsolódás teszi teljessé a palettát. A legtöbb szolgáltatásról képgaléria is elérhető, illetve az ajánlatok elmenthetők, a különböző eseményekkel kapcsolatban automatikus riasztások állíthatók be. A „közel hozzám” szolgáltatás segítségével helyfüggő ajánlatokat kap bárki, melyek azonnal megjelennek a beépített Google térképen. Az alkalmazásban, amely két nyelven - angolul és magyarul - érhető el, helyet kapott egy időjárás előrejelző szolgáltatás is, amely a friss helyzetkép mellett 5 napos előrejelzést biztosít. A közösségi megosztások mellett aktuális üdülési ajánlatok, friss hírek olvashatók, és azonnal hívható az éjjel-nappal rendelkezésre álló Concierge szolgálat. A külföldi felhasználók számára az angol verzióban olyan hasznos szolgáltatások is elérhetők mint a hangos szótár, vagy a valutaváltó.

Olvass tovább!

2010. október 29., péntek

Napi hírek 2010.10.29.

Mai hírekben szó lesz a közvetlen App Store-os keresésről és egy új iPhone külsőről.

Közvetlen App Store-os keresés a Google-ban

Google a saját Google Mobile alkalmazásába és a mobil Safaris interface-be is beletette az App Store-os keresést. Ki kell választani az „iPhone apps” kategóriát és az alkalmazás nevének beírása után már köpi is ki a találatokat. Látható az ár, értékelés csillagai és egy rövid leírás is. Az alkalmazás nevére kattintva viszont csak az iTunes webes preview oldala jön be, nem nyitja meg az App Store-t. Magában az App Store appban jobban lehet keresni.
Új iPhone külső: rozsdamentes acél speciális nitridbevonattal

Az iPhone külső borításának legnagyobb baja a könnyű karcolhatóság és törés. Ennek lehetőségét próbálja csökkenteni az Apple legújabb szabadalmi beadványa.
Maga a készülék külseje rozsdamentes acélból készülne és bevonják egy átlátszó, 15 mikron vastagságú speciális nitrid réteggel, mellyel a telefon háza tartósabb lesz, megakadályozná a karcolhatóságot, nehezebben koszolódna. A rozsdamentes acél kevésbé mágnesezhető, külső jobban átengedi a GSM, wifi és bluetooth jeleket is.
Még nem tudni ez a fejlesztés mikor valósulhat meg, de ígéretesnek tűnik.

Olvass tovább!

2010. október 28., csütörtök

Napi hírek 2010.10.28.

Mai hírekben szó lesz a simkártya nélküli készülékről, a német kártyafüggetlen iPhone-ról és egy titkos találkozóról.

iPhone simkártya nélkül?

Érdekes hír látott napvilágot. Az Apple a Gemalto nevű simkártya gyártóval egy olyan kártyán dolgozik, amelyik lehetővé teszi, hogy a telefont közvetlenül az Apple honlapján vagy az Apple Store-ban megvásárolva, a szolgáltató kiválasztása után az App Store-ban lehetne aktiválni. A speciális simkártya chipje magába a telefonba lenne beépítve és két részből állna: egy frissíthető flashből és egy ROM-ból. A ROM IT és biztonsági elemeket tartalmazna, míg a frissíthető flash tartalmazná a szolgáltató adatait. Ezzel a művelettel a szolgáltatók kimarad az értékesítési láncból, persze meg kell engedniük, hogy a telefon használható legyen a hálózatukon. A modell egyelőre csak Európában működne, mivel itt van egységes GSM szabvány.
Nem tudom mennyire valós információ, sem az Apple-nél, sem a Gemaltonál nem kommentálták a hírt.


Németországban is kapható kártyafüggetlen iPhone

Tegnap járt le a német T-Mobile monopóliuma, így a Vodafone és az O2 is elkezdte árulni az iPhone-t. Elég sok előfizetési csomagban kapható, akár 1 euróért is. Megrendelhető az Apple német nyelvű honlapján is: kártyafüggetlenül a 3GS 519 euróba, míg a 4-es 629 és 739 euróba kerül.


Titkos fejlesztői konferencia

Jövő hét keddtől három napra az Apple kiválasztott iOS fejlesztőket hívott meg Kaliforniába. Részletek nem ismertek, a tavalyi iPhone Tech Talks-hoz hasonló konferencia várható. A fejlesztők közvetlenül az Apple mérnökökkel tanácskozhatnak, ötleteket kaphatnak az alkalmazások jobbá tételéhez.
A cég erősíteni akarja fejlesztőkkel való kapcsolatát, az Android nagyon jön fel, amit nem akarnak annyiban hagyni.

Olvass tovább!

2010. október 27., szerda

Mit főzzek ma magamnak?

Mai napon jelent meg a Serpenyő nevű alkalmazás, melyben több mint 5000 receptet találhatunk.


A program indítása után a Receptek fülön a legutóbb feltöltötteket láthatjuk. Már most el kell mondani, hogy az ételekhez nagyszerű képek tartoznak, az ember szájában összefut a nyál.


Itt névre vagy névtöredékre is kereshetünk.


Kategóriáknál nem kevesebb, mint 16 kategóriából választhatunk.


Az adott étel elkészítését részletesen bemutatja, hozzávalókkal és főzési idővel együtt.Ha tetszik, akkor a szívre kattintva a receptet elrakja a Kedvencek közé.


A program bőséges adatbázissal rendelkezik, kezdő szakácsoknak vagy ötlettelen háziasszonyoknak nagyszerű lehetőséget teremt a főzőcskézésre. Egyetlen hátránya, hogy 3GS-en eltelik 2-3 másodperc mire reagál a kattintásra (nem futott multitaskingben semmi).
Ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.

Olvass tovább!

Napi hírek 2010.10.27.

Mai hírekben szó lesz a fehér hollóról, egy volt-nincs DOS emulátorról és a biztonsági hiba javításáról.

Fehér holló = fehér iPhone 4

Bár az Apple saját alkalmazásában, az Apple Store-ban le lehetett foglalni fehér iPhone-t, Trudy Muller szóvívő a Reuters-szel közölte, hogy a fehér telefon értékesítését tavaszig elhalasztják. Ez már a negyedik határidő. Bővebben nem fejtette ki a csúszás indokát, de annyit lehet tudni, hogy a gyártásnál léptek fel problémák.
Személyes véleményem szerint ebből már nem lesz semmi, legfeljebb majd az iPhone 5-öt lehet fehér színben megvásárolni. Kár érte, mert fehér színben kifejezetten jól néz ki a telefon :(


iDOS: volt, nincs

Az utóbbi időben az Apple enyhített jóváhagyási feltételein, így olyan programok is megjelenhettek az App Store-ban, amelyekről korábban ezt elképzelni sem lehetett. Egyik ilyen programtípus az emulátor. Tegnap jóváhagyták az iDOS nevű alkalmazást, amely a nyílt forráskódú DOSboxra épül. iDOS a DOS-os mód mellett lehetővé tette a PC billentyűzetének, egérnek és több képernyőmódnak a támogatását is.
Az emulátor széleskörű felhasználást tett lehetővé. Például iPad-re installálták a Windows 3.0-át és pasziánszot játszottak rajta. De futott rajta a Freddy Pharkas – Frontier Pharmacist és a Warcraft II is.
Ha jól figyeltél, akkor észrevetted, hogy múlt időben fogalmaztam. Mivel a program a készülék teljes fájlrendszeréhez hozzáférést biztosított, az Apple még aznap visszavonta az emulátort, így már nem lehet megvásárolni. A fejlesztő nem adta fel, mert a Cydiában DOSPAD néven ingyenesen elérhetővé tette. Útmutatót lásd itt.


4.2-ben javítják a biztonsági hibát

Tegnap számoltam be az iOS 4.1-es verziójának biztonsági hibájáról. Az Apple egyik szóvivője elmondta a Wired magazinnak, hogy tudnak a problémáról és a novemberben megjelenő 4.2-es verzióban javítják a hibát.
Ámen.

Olvass tovább!

2010. október 26., kedd

Napi hírek 2010.10.26.

Mai hírekben szó lesz a VLC-ről és a jövőről.

Megjelent a VLC iPhone-ra

Tegnap megjelent a VLC iPhone-ra, pontosabban az iPad-es változat lett univerzális, azaz működik iPhone-on (3GS, 4) és iPod Touch-on is (3G, 4G). Az alkalmazás nagy előnye, hogy képes avi filmeket lejátszani, így nem kell őket konvertálgatni. Ha lesz időm, készítek egy avi lejátszó tesztet az összes ismert alkalmazással.
Ez ingyen letölthető a magyar App Store-ból.


Jön a Back to the future iPad-re

A játékot készítő Telltale Games közzétette, hogy a PC-s és Mac-es decemberi megjelenést követően a játékot kiadják iPad-re is. Az első epizód hat hónappal a harmadik rész után játszódik, természetesen szerepel benne Marty McFly és Doc Brown is. Brown a filmben is játszó Christopher Lloyd hangján szólal meg. A játék klikkelős akciójáték lesz, sztori kidolgozásában a három rész forgatókönyvírója, Bob Gale is részt vett. Amint lesz róla újabb infóm, közzéteszem.
A készítő honlapján egy kulisszák mögötti videó is megtekinthető.

Olvass tovább!

Kritikus biztonsági hiba az iOS 4.1-ben

Súlyos biztonsági hibát találtak az iPhone 4.1-es rendszerében. Ha a telefon feloldása jelszóhoz kötött, nyomd meg az Emergency Call-t (Vészhívás), írj be egy nem sürgősségi telefonszámot, mint például ###. Nyomd meg a Hívás gombot és azonnal a Lock gombot. Ezzel megnyílik a Phone alkalmazás és láthatod az összes kontaktodat és fel is hívhatod őket.
Arról megoszlanak a vélemények, vajon az Apple a 4.2-es rendszer előtt kiad-e egy javítást, ugyanis a 4.2-es harmadik bétájában már nincs ez a hiba. Aki azonban továbbra is untethered jailbreaket akar, az mentse SHSH információját!


Olvass tovább!

2010. október 25., hétfő

Ikoncsere egy alkalmazásnál

Ha valamelyik alkalmazás ikonja nem tetszik vagy retina displayre akarod cserélni, akkor a következőképpen kell eljárnod.
1, Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és indítsd el az iPhone Explorert, Winscp-t vagy a Total Commandert (T-Pot pluginnal).
2, Menj a / private / var / mobile / Applications / xxxxx-xxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx / alkalmazásnév.app könyvtárba.
3, Ha iPhone 4-et használsz, akkor keresd meg az „icon@2x.png” fájlt, ha nem retina display-es készüléket, akkor az „icon.png” fájlt és készíts róla biztonsági másolatot.
4, Az új, használni kívánt ikont nevezd el „icon@2x.png” vagy „icon.png” fájlnak. A képnek retina display esetén 114*114, egyéb esetben 57*57 felbontásúnak kell lennie, egyéb tulajdonságai: 72 PPI átlátszóság nélkül (no transparency) és layerek nélkül (no layers).
5, Írd felül a telefonon lévő fájlt azzal, amit használni akarsz.
6, Indítsd újra a készüléket.
Újraindítás után már az új ikont fogod látni. Ha nem lekerekített sarkú képet választottál, nem kell aggódnod miatta, mert az iOS automatikusan lekerekíti a sarkokat. Ha mégsem tetszik az új ikon, még mindig ott van a biztonsági mentésed és visszarakhatod azt.

Olvass tovább!

Bármikor megnyithat az Apple új adatközpontja

Az Észak-Karolina államban lévő új Apple-adatközpont állítólag megnyitás előtt áll. A cég 1 milliárd dollár befektetéssel zöldmezős beruházásként egy teljesen új szerverparkot hoz létre 500 ezer négyzetláb alapterületen (46 ezer négyzetméter). Ez kb. 4.5 focipályányi terület.
Pletykák szerint az adatközpont szolgálná ki a jövőbeni iTunes cloudot, tehát a felhasználóknak nem kell saját gépükön tárolni a tartalmakat, elég az Apple központi szerverein tartani őket. Plusz még az új Apple TV tartalmai is csak streamelve élvezhetőek, tehát azok tárolására is kell a hely.
Legújabb hírek szerint duplázzák az eredeti területet, tehát 1 millió négyzetlábnyi helyen lesznek a szerverek. Miheztartás végett a jelenleg működő kaliforniai szerverpark csak ötöde az eredetileg tervezett 500 ezres területnek. Szóval nagy lesz.


Olvass tovább!

iOS játékok Mac-re

Múlt szerdán Steve Jobs többek között bejelentette a Mac-es App Store-t. Mobil készülékeken nagy sikert aratott az App Store, így teljesen egyértelmű, hogy az Apple az asztali operációs rendszerére is kibővíti a lehetőségeket. Ugyan már létezik a Steam, de nyilván házon belül szeretnék tudni az alkalmazásboltot, ráadásul így szép plusz bevételhez juthat a cég.
A bejelentést mind a fejlesztők, mind a felhasználók pozitívan fogadták. Firemint közölte, hogy a Flight Control HD átültetésre kerül Mac-re. Arról nincs információ vajon egérrel vagy a multitouch paddel kell irányítani a játékot, de a Firemintet ismerve a legjobb megoldást fogják választani.


Az Illusion Labs néhány hónapja már demózta a Touch Grind nevű gördeszkás játékának MacBookos verzióját. Ígéretes.


Olvass tovább!

2010. október 24., vasárnap

Hamarosan jön a redsn0w?

Aki 4.1-et akar függetleníteni, annak jelenleg csak a PwnageTool áll rendelkezésére, az pedig csak Mac-en működik. Hiába készít custom firmwaret, a speciális DFU módba tétel miatt még nem hallottam olyanról, aki win alatt fel tudta volna tenni.
Tegnap twitteren chpwn felvetette, ha már jailbreakről beszélünk, akkor a PwnageTool és a redsn0w is nyílt forráskódú lehetne. Meglepetésre MuscleNerd kijelentette, hogy a redsn0w hamarosan nyílt lesz!
Ez két dologból érdekes:
1, Redsn0w-hoz eredeti gyári firmware szükséges. Mivel a 4.1-et nem lehet függetleníteni, de van az iPhone Dev Team tarsolyában valami, ami a függetlenítést lehetővé teszi, így még a 4.2-es rendszer megjelenése előtt kijöhet a redsn0w.
2, A 4.2-es függetlenítéséről biztató hírek vannak, ezért nagy valószínűséggel csak a hivatalos megjelenés után jön ki a redsn0w és teszik elérhetővé a forráskódot. Én inkább ezt valószínűsítem, tehát aki bele akar írni a programra, annak még várnia kell egy kicsit.
Aki esetleg attól fél, hogy a program nyílttá tételével az Apple kezébe kerül a megoldás és elveszíti a jailbreak lehetőségét, el kell oszlatnom a félelmeit. A limera1n megjelenése után 1-2 nappal az Apple ismerte az okot, mivel van egy jtag-alapú debugger eszközük és visszafejtették a kódot. Különben is a limera1n olyan lyukat használ ki, amelyiket csak hardverfrissítéssel lehet betömni.
Szóval Windowsosok továbbra is várnak a redsn0w-ra.

Olvass tovább!

Seftelés felsőfokon

Egy fejlesztőtől hallottam, hogy kétféleképpen lehet az App Store rengetegéből kitűnni: egy jó alkalmazásnévvel és egy jó ikonnal. A Trade Giant nevű program mindkét kritériumnak megfelel, így könnyen felkeltette az érdeklődésemet. Egyébként nem nehéz kitalálni miről is szól a játék: kereskedni kell, olcsón venni, drágán eladni. Persze ez a gyakorlatban nem is olyan egyszerű.


Kétféle játékmódban lehet játszani: Story és Challenge. Story-ban 40 nap alatt a 10 ezer dollárból 50 milliót kell csinálni. Először három európai város között kell repkedni és adni-venni az árukat, amelynek árai föl-le mozognak. Minden leszállás 1000 dollárba kerül, és 500, majd később 5000 dollárért tippeket lehet szerezni, mivel is érdemes kereskedni. Persze a tippre senki se vegyen mérget, mert nem mindig jön be, de általában hasznos.Kezdő játékosként könnyen csődbe megy az ember. Kell egy kis idő, amíg rátalál a költési egyensúlyra, milyen áron érdemes vásárolni, mennyi pénzt érdemes tartalékolni „tuti” üzletekre. Sikeres üzletelés jutalmaként bővül a városok száma, lehet nagyobb repülőgépet vásárolni, bankkal hitelről tárgyalni, olcsóbb vásárlási jogot szerezni, kockázati tőkés száll be a cégbe. Persze az izgalmak sem maradnak ki. Ha elrabolják az embert, váltságdíjat kell fizetni vagy az egerek feleszik a szállítmány egy részét, ami így megsemmisül.


Challenge módban OpenFeinten keresztül lehet online játszani, 40 nap alatt a legtöbb pénzt kell összegyűjteni.
Nagyon addiktív játék, én alig bírtam letenni. 0.79 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.

Olvass tovább!

2010. október 23., szombat

Anno így készült a Macintosh

Lenti videót a YouTube-on találtam. Akkor készült (1987-1989), amikor az Apple még nem szervezte ki a gyártást, saját üzeme volt a kaliforniai Fremontban. Itt gyártották a Mac SE and Macintosh II gépeket.

Olvass tovább!

2010. október 22., péntek

Mennyibe kerül egy alkalmazás elkészítése?

Állítólag az első pukizós alkalmazást ebédidőben dobta össze a fejlesztője, így nyilván nem volt komoly költsége. Azonban nem mindegyik app ilyen funkciószegény, ezért jön jól egy tapasztalt fejlesztő véleménye.
Twitterific egyik készítője a stackoverflow fórumán kifejtette véleményét. Már régóta fejlesztik a programot, még az 1.0 időkben kezdték. Az iPad-es verzió elkészítésére 60 napjuk volt, úgy hogy a készülék nem állt rendelkezésükre. Egészen az alapoktól kezdték a munkát, bár volt olyan kódrészlet amit felhasználtak az iPhone-os részből. Két gyakorlott programozó dolgozott rajta napi 10 órában, heti hat napon keresztül. Kilencheti fejlesztéssel ez 540 óra (6*10*9), két embernek 1100 óra. Külsős cégeknek 150 dolláros órabérért dolgoznak, így 165 ezer dollár közvetlen fejlesztési költség jön ki. Ha 35 ezer dollárban hozzáadja az átvett kódrészletek értékét, máris 200 ezernél járunk. Két designer is dolgozott a projekten, ez további 34000 dollár. Nem szabad figyelmen kívül hagyni az egyéb költségeket sem: project menedzsment, tesztelés, eszközvásárlás, stb. Ez alsó hangon is 16000 dollár. Végső fejlesztési költség 250 000 dollár körül jár.
Szóval nem olcsó mulatság a fejlesztés. Ha magyar fejlesztő olvassa ezt a cikket, érdekelne a véleménye, itthon mi a helyzet.

Olvass tovább!

2010. október 21., csütörtök

PwnageTool 4.1 jailbreak lépésről-lépésre

iClarified újra elkészítette jailbreak leírását. Jelen útmutató részletesen elmagyarázza a PwnageTool 4.1-es verziójának használatát. A program csak Mac-en működik, Windowson nem. A művelet előtt a telefonon NEM lehet 4.1-es firmware! A leírás iPhone 3GS-en mutatja be a működést, iPhone 4-es útmutató itt, iPhone 3G-s pedig emitt olvasható.


1. lépés Készíts egy Pwnage könyvtárat és tedd bele a PwnageTool 4.1-es verzióját, amelyet itt találsz (torrent).
Szükséged van a gyári 4.1-es firmware-re is:
4.1.0 (3GS): iPhone2,1_4.1_8B117_Restore.ipsw
Az ipsw fájlt Firefox-szal töltsd le, mert a Safari automatikusan kicsomagolja. Rakd ezt az ipsw fájlt is a Pwnage könyvtárba.


2. lépés Mountoláshoz kattints duplán a PwnageToolra és húzd a PwnageTool ikont a Pwnage könyvtárba.


Ezután az indításhoz kattints duplán a PwnageTool alkalmazásra/ikonra.


Nyomd meg az OK gombot.


3. lépés Felső menüsorból válaszd az Expert módot.


4. lépés Válaszd ki a készüléket. Ezután egy pipa jelenik meg rajta. Nyomd meg a kék nyilat a folytatáshoz.


5. lépés Eljutsz a ’Browse for IPSW’ oldalra. Nyomd meg a ’Browse for IPSW’ gombot.


A felugró ablakban válaszd ki azt az ipsw fájlt, amit a Pwnage könyvtárba tettél. Nyomd meg az ’Open’ gombot.


6. lépés Ezután egy menüt látsz több lehetőséggel. Válaszd a ’General’-t és nyomd meg a kék nyilat.


General beállításoknál állíthatod a partíció méretét. Figyelj az ’Activate the phone’ pipára! Ha nem hivatalos szolgáltatóval használod, mindenképpen legyen bepipálva!


Cydia beállítások menünél kiválaszthatod az előre telepítendő csomagokat, így később nem kell manuálisan telepíteni őket.


Válaszd a ’Download packages’ fület. Nyomj rá a ’Refresh’ gombra a lehetséges csomagok láthatóságáért. Duplán kattints arra a csomagra, amelyiket le akarod tölteni és a ’Select packages’ fülön látni fogod őket.


Pipáld ki őket és nyomd meg a kék nyilat.


A ’Custom Packages Settings’ menü megjeleníti a csomagokat. Hagyd úgy őket, ahogy vannak és nyomd meg a kék nyilat.


7. lépés Befejezted a beállításokat, nyomj rá a ’Build’ gombra és nyomd meg a kék nyilat.


8. lépés Megkérdezi hová ments az ipsw fájlt. Válaszd a Pwnage könyvtárat.


Elkezdi a custom ipsw fájl létrehozását. Ez akár 10 percig is eltarthat.


Meg kell adni az adminisztrátori jelszót.


9. lépés Miután kész van az ipsw fájl, csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. Miután a gép felismerte, a PwnageTool végigvezet a DFU módba tétel lépésein.Tartsd egyszerre lenyomva a Power és Home gombot 10 másodpercig.


Engedd el a Power gombot, de továbbra is nyomd a Home gombot 10 másodpercig.


Miután az iPhone DFU módba került, PwnageTool kiírja, hogy indítsd el az iTunes-t.


10. lépés Tartsd lenyomva az Alt/Option gombot és iTunes-ban nyomd meg a Restore-t.


11. lépés Menj a Pwnage könyvtárba és válaszd a létrehozott Custom ipsw fájlt (ne a gyári ipsw-t!) és nyomd meg a Choose gombot.


12. lépés iTunes most feltölti a firmware-t a telefonra. Ez akár 10 percig is eltarthat. Miután végzett, újraindul a telefon és van egy jailbreakelt 4.1-es rendszered.


FIGYELEM! MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE A FENTIEKET, AZ IPHONEHÍREK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL AZ ESETLEGES KÁROKÉRT!!!

Olvass tovább!