2010. augusztus 31., kedd

Napi hírek 2010.08.31.

Mai hírekben szó lesz az Angry Birds frissítéséről és az iPhone-os AutoCad-ről.

Angry Birds frissítés

A fejlesztő frissítette népszerű játékát. Az új verzióba újjáépített szintek, új aranytojás, új célok kerültek beépítésre. Továbbra is 0.79 euróért vásárolható meg az App Store-ban.


AutoCad iPhone-ra

Amar Hanspal, az AutoCad tervező szoftvert fejlesztő AutoDesk alelnöke bejelentette, hogy októberben, 1992 után újra megjelenik a szoftver Mac-es verziója. Ára hasonló lesz, mint a Windowsos verziónak, 4000 dollár.
Phil Schiller, Apple marketingvezetője üdvözölte a bejelentést. Apple vállalati eladásai az utóbbi időben dinamikusan nőttek, és az AutoDesk felmérése szerint egyre többen kérték a Mac-es verziót.
Októberben megjelenik a szoftver iPhone-os és iPad-es változata is. Persze ne várjunk tőle olyan funkciókat, mint az asztali gépestől. Telefonon megtekinthetjük tervezésünket és minimális mértékben módosíthatjuk is. Az alkalmazás ingyenes lesz.

Olvass tovább!

2010. augusztus 30., hétfő

MotoGP abszolút élőben iPhone-on

Napokban akadtam rá a MotoGP Official Live Timing - Premium Pass alkalmazásra. Mivel szeretem a MotoGP-t, gondoltam kipróbálom.
Az alkalmazás leírásában nem kevesebbet ígér, mint hogy az edzések, időmérők és a verseny ideje alatt pontos képet kaphatunk az állásról, időkről és pozíciókról. Egy kicsit szkeptikus voltam a megvalósítás ügyében, de egyáltalán nem csalódtam.

Nézzük részletesen mit is tud a program. Info fülön megtekinthetjük a versenyzőket, csapatokat, az éves versenynaptárat, a pontverseny állását és képeket is nézegethetünk.



Mivel nem csak a király kategóriát, hanem a Moto2 és a 125 köbcentiseket is mutatja, ezért nyomon követhetjük Talmácsi Gábort szereplését is.



A News fülön híreket olvashatunk, versenyvideókat nézhetünk meg.


De jöjjön a lényeg. Először a Setup fülön kell beállítani mit is akarunk nézni, Race fülre kattintva pedig élvezhetjük a versenyt. Gyönyörű 3D-s nézetben láthatjuk a pályát és a versenyzők tényleges pozícióját. Valóban tényleges pozíciót. A tegnapi indianapolisi versenyen teszteltem a programot és a motorosok pontosan a pálya azon részén voltak, ahol éppen a tv mutatta, abszolút valós idejű képet láthattam a telefonon.
Ha valamelyik versenyzőt követni akarom, akkor egyszerűen rákattintok és az ő szemszögéből folyik a verseny. A köridőket folyamatosan frissíti, az alsó futó tickeren és egy plusz oldalon is láthatjuk az állást.



A verseny ideje alatt élő szöveges kommentátor van, így nem maradsz le semmilyen eseményről sem.


Jöjjön néhány kép a tegnapi versenyről. Start:


Az izgalmak fokozódnak:


Befutó:


Végeredmény:


Célszerű a telefont fekvő helyzetben használni, így a teljes képernyő rendelkezésre áll. iPad-en nyilván nagyobb élvezet nyújt, de azt nem tudtam letesztelni.
Ha lemaradtál valamelyik versenyről, nem probléma, mert az egész idény el van tárolva, bármikor végignézheted a kimaradt futamot. Mivel mobilinternetet használ, ezért célszerű wifin keresztül vagy korlátlan internetcsomaggal nézni.
Verseny szempontjából csak a királykategóriát mutatja, így Talmát nem láthatjuk futam közben, remélhetőleg valamelyik később verzióban bővül a repertoár.
Maga az alkalmazás nem olcsó, leárazást követően is 9.99 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból, de rajongóknak mindenképpen megéri. Létezik egy Formula 1-es változata is, de azt nem teszteltem.

Olvass tovább!

Napi hírek 2010.08.30.

Mai hírekben szó lesz az izgágákról és a iPad villámgyors leszállításáról.

Szinkronizálás közben is használható a telefon

Synchronicity alkalmazással szinkronizálás közben is használhatjuk a telefon egyéb funkcióit. Ha elfelejtettél valamit és éppen szinkronizálsz, akkor alapból nem lehet semmit sem csinálni. Kilövöd vagy megvárod a végét. Azonban ezzel a programmal hozzáférhetünk a telefonhoz. Egyetlen dolgot nem szabad végezni: elindítani az iPod alkalmazást, mert ebben az esetben a zenei könyvtár hibás lesz és csak egy restore segít rajta.
Én nem hiszem hogy használni fogom, kivárom a szinkron idejét, de valakinek hasznos lehet a program. 2 dollárért vásárolható meg a cydiás BigBoss repóból, 4.0 vagy 4.0.1 firmware szükséges hozzá.


Vegyél iPad-et, holnap megkapod

Az iPad április indulását követően a szállításig akár több hetet is várni kellett. Mostanra az Apple annyira felfuttatta a gyártókapacitást, hogy már 24 órán belül képesek szállítani. Mindezek ellenére Magyarországon még mindig nem kapható hivatalosan iPad. Csak reménykedni tudunk, hogy a szerdai eseményen Jobs bejelenti az árusítást.
Remélhetőleg az iPhone 4 esetében nem kell négy hónapot várni a gyorsabb szállításért…

Olvass tovább!

2010. augusztus 29., vasárnap

Napi hírek 2010.08.29.

Mai hírekben szó lesz az App Store sikeréről és úgy látszik az iAd nem mindenkinek sikertörténet.

App Store: több mint 250 ezer alkalmazás

Az App Store-ban lévő alkalmazások szám átlépte a 250 ezret. Ezt a bűvös számot két év és 49 nap alatt érték el. Az induláskor talán senki sem bízott ekkora sikerben. Mint a lenti diagram is mutatja, legtöbb program a Könyvek kategóriában van (17 %), ezt követi a játék (14 %) és a Szórakozás (11 %). Felmérés szerint az alkalmazások 70 %-a fizetős, míg ez az Android boltjában csak 36 %. Persze azt senki sem tagadja, hogy ingyenes alkalmazásokat jóval többen töltenek le.



A bolt nagyban hozzájárul az iPhone sikeréhez. Az Apple ugyan nem árult el konkrét bevételi és nyereségességi számokat, de annyit azért tudni lehet hogy valahol nullszaldó körül mozog az üzemeltetés. Igazi hasznon azon van, hogy a nagyszámú alkalmazás húzza az iPhone és iPod Touch értékesítését. Reméljük a szeptember 1-i összejövetelen Jobs többet is elárul majd.

iAd: mégsem akkora durranás?


Jobs nagy várakozással harangozta be az Apple saját mobil hirdetési felületét az iAd-et. A rendszer július 1-én indult, konkrét bevételi számokat itt sem ismerünk. Egy fejlesztő szerint azonban nem annyira sikeres, mint azt előre várták tőle.
Davis Smith iAd kampányt indított az Audiobooks nevű alkalmazás hirdetésének ügyében. Egy hét alatt több mint 2 millió megjelenés történt, de csak 5000 ember kattintott rá, és ebből mindössze 84 vásárlás történt. Ez egy nagyon alacsony arány. Mivel csak a kattintásért kell fizetni 0.25 dollárt, ez a 1250 dollárjába került. Maga az alkalmazás 0.99 dollár, tehát ez a kampány bőven veszteséges volt neki. Az alkalmazás egyébként nem lehet rossz, mert már 1.6 millió példányban töltötték le, és folyamatosan a kategóriájának Top 10-es listáján található.
Mivel csak a kattintásért kell fizetniük, ezért magát a kampányt is erre tervezték. A kicsi bannerben megadtak minden olyan információt, amely a vásárláshoz szükséges, így akartak sok klikkelést és vásárlást generálni. Azonban ez az egész rákfenéje is. Kattintásra nem jön fel más, mint az App Store-os oldal. Smith szerint sokkal célszerűbb lenne, ha mást is bele lehetne tenni, mint pl. videót, demót, stb. Ezzel jómagam vitatkozom. Bár még sohasem készítettem iAd-et, de Jobs az iOS 4 bemutatóján épp a Toy Story kapcsán mutatta be mire képes a rendszer. És ott volt videó és minijáték is.
Smith a konkurensnek számító AdMob hirdetést is használja, és azt hatékonyabbnak találja. 145 ezer megjelenés, 1900 klikkelés történt és ez mindössze 75 dollárjába került, ami 4 centes klikkelést jelent. Ugyan nem lehet közvetlenül vásárolni, de jóval olcsóbb.
Kíváncsi leszek az Apple nyilvánosságra hoz-e számokat a rendszer működéséről vagy változtat-e az árazáson.

Olvass tovább!

2010. augusztus 28., szombat

Jobs a márkázásról

A lenti videóban Jobs a márkázásról beszél. 1997-ben, az Apple-höz való visszatérésekor készült a felvétel. Nézd meg Jobs ruháját :)


Olvass tovább!

2010. augusztus 27., péntek

Olcsóbb EA játékok


EA is olcsósította néhány játékát a hétvégére:
- Madden NFL 11 $7.99 → $6.99
- FIFA 10 $6.99 → $0.99
- NBA Live $6.99 → $0.99
- NCAA Football $6.99 → $2.99
- Tiger Woods PGA Tour® $4.99 → $0.99
- SimCity™ Deluxe $6.99 → $4.99
- Need for Speed Shift $6.99 → $2.99

Olvass tovább!

Apple-iroda egy Mercedesben

Brabus cég mindig a tuningolásról volt híres. Most különleges fejlesztéssel álltak elő. Egy 600-as Mercedest alakítottak át, úgy hogy mobilirodaként szolgáljon és telepakolták Apple termékkel.
Mint a képeken is látható a csomagban szerepel két 64 GB-os 3G iPad. Ezekkel nem csak dolgozni lehet, hanem az autó egyéb funkcióit is vezérelni lehet, mint pl. rádió, navigáció és telefon.
A rendszer agya a hátsó ülés alá beépített Mac mini, ami egy 15.2 colos TFT kijelzőn jeleníti meg a rendszert. USB porton keresztül számos kiegészítőt csatlakoztathatunk a számítógéphez, mint pl. konferenciahíváshoz webkamera. Gépelést a bluetooth-os billentyűzet segíti.
Ha éppen nem használjuk a rendszert, akkor a középkonzolban tárolhatjuk az elemeket a kíváncsi tekintetek elől. Persze a kocsi önmagában sem semmi, mert a motor 750 lóerőt bír és végsebessége 340 km/óra. A tuning ára nem ismert, de nyilván nem két fillér… Steve Jobs Mercedes-mániás, de nem hiszem hogy váltana a sportváltozatról erre.




Olvass tovább!

Napi hírek 2010.08.27.

Mai hírekben szó lesz az ingyenes T-Mobile navigációról, a 4.0.2-es jailbreakről, SEGA játékkiárusításáról és a szeptember 1-i összejövetel előkészületeiről.

Megjelent a T-Mobile ingyenes navigációs alkalmazása: NAVIGON select T-Mobile Edition

Mindenki meglepetésére tegnap a T-Mobile ingyenes navigációval rukkolt elő. A legjobbnak tartott Navigon szoftverjét tették az App Store-ban elérhetővé. Az alkalmazásban alapból csak a magyar térkép aktív, de alkalmazáson belüli vásárlással számos kiegészítő csomag vásárolható meg, pl:
- Kelet-Európa csomag 9.99 euró (Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Románia, Szerbia és Montenegró, Szlovákia, Szlovénia),
- Európa 20 csomag 19.99. euró (ndorra, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Liechtenstein, Luxemburg, Magyarország, Monaco, Németország, Olaszország, San Marino, Spanyolország és Kanári-szigetek, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Vatikán),
- 3D csomag 19.99 euró.
Az alkalmazás T-Mobile előfizetéssel 2 évig használható. Ha vásárolsz hozzá egy kiegészítő csomagot, akkor viszont már korlátlan ideig működik.
A program 2 KB-os adatforgalommal rendszeresen ellenőrzi a licenszet. Külföldön is, így a komoly adatroaming díjak miatt ezzel óvatosan kell bánni.
Maga a csomag 1.69 GB, de ebben benne vannak a csomagtérképek is, telepítéshez legalább kétszer ekkora helyre van szükség a telefonon. Telepítés után az ideiglenesen használt tárhely természetesen újra rendelkezésére áll. Ha valaki csak Magyarországon akarja használni, akkor egy kis trükkel törölhetőek a külföldi térképek.
Mindenképpen nagyvonalú gesztus a T-Mobile-tól. Lehet hogy a hamarosan induló iPhone versenyben akarnak lépéselőnyre szert tenni? Az alkalmazás a magyar App Store-ból tölthető le.



Nem lesz külön 4.0.2 jailbreak

Dev Team tegnapi közlése szerint nem adnak ki külön jailbreaket a 4.0.2-es szoftververzióra. A 4.1-es rendszer végleges kiadása közel van és a béta változatok alapján nem akarnak a jailbreak kiadásával belemenni egy újabb macska-egér játékba, így a rést az Apple a végleges verzióban betömheti. Viszont „elképzelhető”, hogyha lesz 4.1-es jailbreak, akkor az a 4.0.2-es verzióra is működni fog.
Szóval várjuk türelemmel a 4.1-es verzió megjelenését.


SEGA leárazás

Iskolakezdés alkalmából a SEGA leárazta néhány játékát, az akció szeptember 1-ig tart.
• Sonic the Hedgehog, – $5.99 → $2.99
• Sonic the Hedgehog 2, – $5.99 → $2.99
• Super Monkey Ball, – $2.99 → $1.99
• Super Monkey Ball 2, – $5.99 → $2.99
• Super Monkey Ball 2: Sakura Edition for iPad, – $7.99 → $3.99
• Shining Force, – $2.99 → 99¢
• Ecco the Dolphin, – $2.99 → 99¢
• Streets of Rage, – $2.99 → 99¢
• Golden Axe, – $2.99 → 99¢


Előkészületek a szeptember 1-i összejövetelre

Apple elkezdte az előkészületeket a szeptember 1-én tartandó bemutatóra. A színhelyül szolgáló Yerba Buena Centerre kirakták azt a gitárképet, amely a meghívón is szerepel. Pletykák szerint várhatóan bemutathatják az új iPod Touch-t, új Apple TV-t, új iPod nanot és az iTunes streaminget is.

Olvass tovább!

2010. augusztus 26., csütörtök

Elindult az iControlPad gyártása

Két és fél éves előkészület után elindult az iControlPad gyártása. Szeptembertől lehet rendelni a kezdeti 3000 darabos sorozatból, ár még nem ismert. A kiegészítő jól jöhet emulátoros játékok kezelésére (Super Mario Bros, Zelda stb.). Gyártó elmondása szerint az oldallap cserélhetősége miatt nem csak iPhone-nal hanem más okostelefonnal is működik, de efelől kétségeim vannak.
A lenti videó bemutatja a design fejlődését. Nagyon jó lenne egy in-game videó, mely játék közben mutatja a használhatóságot…


Olvass tovább!

Nézd iPhone-on keresztül hogyan törnek be a házadba!

A Dallasban lakó Vincent Hunter teljes nyugalomban látogatta meg 1500 mérföldre lakó szüleit, amikor is push üzenetet kapott az iCam (Webcam Video Streaming) alkalmazáson keresztül, mely szerint a kamerák a házában mozgást érzékeltek. Az alkalmazásnak köszönhetően telefonján keresztül láthatta, ahogy két gyanús alak mozog a nappalijában. Azonnal hívta a rendőrséget, akik gyorsan kiszálltak és elfogták a két betörőt. Most dutyiban vannak, számos más betöréssel is gyanúsítják őket.
Az egészből a fejlesztő nyerte a legtöbbet. A riportnak hála, alkalmazása kategóriájában a 2., összesítésben pedig a 31. helyre ugrott fel.


Olvass tovább!

2010. augusztus 25., szerda

Szeptember 1-én lesz a nagy buli

Apple kiküldte meghívóit egy szeptember 1-i összejövetelre, mely média (zene) centrikus lesz. Magán a meghívón egy akusztikus gitár képe látható, középen lévő hanglyuk pedig az Apple logot jeleníti meg.
Számos találgatás látott napvilágot, hogy a magyar idő szerint este 7 órakor kezdődő rendezvényen mit fognak bemutatni. Egyes vélemények szerint az új, kétkamerás iPod Touch kerül prezentálásra FaceTime videochattel. Jelenleg a FaceTime-hoz telefonszámra van szükség, de ez értelemszerűen nincs az iPod Touch-ban. Viszont a 4.1-es rendszerben találtak utalást emailcím alapján történő azonosításra. Jobs korábban úgy nyilatkozott, hogy az Apple ebben az évben több tízmillió FaceTime-képes készüléket fog leszállítani. Eddig csak az iPhone 4 képes FaceTime-ot használni, így ez a tulajdonság biztosra vehető az új iPod Touch-ban.
Más vélemények szerint az új Apple TV (alias iTV) kerül bemutatásra 99 dolláros kezdőáron. A készülék is megkapja az iOS operációs rendszert. Azonban maga Jobs sem vár áttörést a megújult készüléktől.
Én legjobban a prezentáció elejét várom. Jobs általában nem a fő attrakcióról beszél. Elképzelésem szerint bemutatja az iPhone 4 elképesztő sikerét és talán bejelenti a magyarországi forgalmazást is :)
Vagy esetleg az iTunes Cloudról lesz szó? Mindenesetre jövő héten szerdán este már okosabbak leszünk.

Olvass tovább!

Napi hírek 2010.08.25.

Mai hírekben szó lesz a cipősdobozról és a géppuskáról.

Mennyi pénz fér el egy cipősdobozban?

Pár hónapja tudjuk, hogy 15 millió forint fér el egy nokiás dobozban. De mennyi fér el egy cipősdobozban? Elárulom. 150 ezer dollár, mintegy 33.7 millió forint. Ennyit találtak a házkutatás során Paul Divine, volt Apple menedzser lakásában. Divine Apple kiegészítő termékekért volt felelős és bizalmas információkat juttatott el a kiegészítő-gyártókhoz, akik ezért nem voltak hálátlanok. Találtak továbbá 20 ezer dollárnak megfelelő más valutát is.
Hogy a lúd kövér legyen, azonosítottak számtalan külföldi számlát is jelentős összegű pénzmennyiséggel.
Jelenleg Divine előzetesben van. Ahhoz hogy szabadlábra helyezzék, a külföldi pénzeket át kell utalnia amerikai számlákra, továbbá 600 ezer dollár óvadékot kell kicsengetnie.
Hab a tortán, hogy a büntetőügy mellett még szembe kell néznie egy polgári perrel is, amelyet az Apple indít. Szegény édesanyja járt a legrosszabbul. Marylandi házát felajánlotta fedezetül fiáért cserébe.
Nem éri meg csalni.


Géppuskakezű SMS-író

SMS-írás világrekordját a brit Melissa Thompson tartja. A kifejezetten SMS-írást támogató Swype billentyűzetű Samsung Galaxy S-n 25.94 másodperc alatt gépelte le a következő szöveget: „the razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human”
A rekord megmozgatta egy Brian nevű blogger fantáziáját. iPhone 4-en 21.8 másodperc alatt gépelte le a szöveget, ráadásul az órát is ő indította el és állította meg. A videót elnézve nyugodtan nevezhetjük géppuskakezűnek :)


Olvass tovább!

2010. augusztus 24., kedd

Játékhírek 2010.08.24.

Mai hírekben szó lesz egy újabb golfjátékról és az Agry Birds megfilmesítéséről.

Jön a Real Golf 2011

Gameloft utolsó simításokat végzi a Real Golf 2011 nevű játékán, valamikor szeptemberben jelenik meg. Addig is jöjjön a trailer.



Film lesz az Angry Birds-ből?

Hónapok óta a fizetős alkalmazások élén található az Angry Birds nevű játék, már 6.5 millió letöltésnél tartanak. Hírek szerint a készítők tárgyalásokat folytatnak hollywoodi filmstúdiókkal a játék filmszalagra történő átültetéséről. Olyan márkát akarnak belőle létrehozni, mint ami a Toy Story-ból vagy a Szörny Rt-ből lett.
Ha van olyan aki nem ismeri a játékot: gaz malacok ellopják az egyetlen madártojást és megsütik azt. Erre a madarak bosszút állnak, cél számtalan pályán keresztül csúzliból madarakat kilőve elpusztítani a malacokat. Elég addiktív játék, de nincs nagy története, ezért lesz érdekes Hollywoodban mit is tudnak kihozni belőle.

Olvass tovább!

Profession: Sanoma újabb alkalmazása

Nemrégiben jelent meg a Sanoma újabb alkalmazása, mely a profession.hu álláskereső oldal iPhone-os változata.
„Magyarország piacvezető állásportálja már iPhone-on is elérhető.
Keress állást az iPhone-nal kulcsszó, pozíció vagy akár helység alapján!
Az összetett kereső használatával részletes, személyre szabott kereséseket tudsz elmenteni. Így elég egy alkalommal beállítanod a kívánt paramétereket, és naponta két kattintással ellenőrizheted a friss ajánlatokat. A kiválasztott állásadatlapokat megoszthatod a népszerű közösségi oldalakon, vagy elmentheted és rögtön tovább is küldheted magadnak e-mailben, hogy később jelentkezhess az adott ajánlatra. Az alkalmazásban természetesen munkaterületenként csoportosítva is megtalálhatóak a szabad állások.
Az alkalmazásban a munkaügyi központok adatait és egy komplett önéletrajz-ellenőrző tesztet is megtalálsz, hogy még felkészültebb legyél."

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a magyar App Store-ból.



Olvass tovább!

iPhonehírek mobilbarát verziója


Sajnos a Google az évek során sem tudott a Bloggerhez mobilbarát verziót fejleszteni, így kénytelen voltam utánajárni a lehetőségeknek. Hosszas keresés után akadtam rá a thesmespace nevű oldalra, mely orvosolni látszik ezt a problémát. Nem tökéletes, mert a hozzászólások nem látszódnak, de kezdetnek megfelelő.
Ha iPhone-ról olvasod az oldalt, akkor nem kell mást tenned, mint a következő linket eltenni a könyvjelzők közé:
http://www.thesmespace.com/smeutils/feed/?url=http%3A%2F%2Fiphonehirek.blogspot.com%2Ffeeds%2Fposts%2Fdefault#_home
Az elérhetőséget kiraktam a bal oldalon található Linkek közé is.
Így már barátibb az oldal, nem kell olyan sokat várni a betöltéssel. Viszont aki tud jobb megoldást, szívesen veszem, kérem írja meg kommentben!

Olvass tovább!

Napi hírek 2010.08.24.

Mai hírekben szó lesz az Apple újabb nagy dobásáról és a Google képfelismerő szoftverjéről.

Apple nagyon készül

Több forrás szerint is az Apple komoly előkészületekbe kezdett egy „nagy” és „jelentős” termék októberi bevezetése érdekében. Jelentősen növelték a telefonos értékesítési csapat létszámát, a négyhetes betanítási időszak jövő héten indul.
Pletykák szerint a kétkamerás iPod Touch vagy az új Apple TV lehet a befutó termék, megjelenés októberben.


Jön a Google Goggle iPhone-ra

Google képfelismerő szoftverje, a Google Goggle várhatóan az évvégéig megjelenik iPhone-ra. Ezt David Petrou fejlesztésért felelős mérnök jelentette be egy kaliforniai konferencián. Maga a program mobilon eddig csak Androidra létezett, most kibővítik a platformot.
A technológia alapja egy egymilliárd (!) képet magába foglaló adatbázis. A felismerési arány viszont csak 33 százalékos, tehát még van hová javulni. Remélem az Apple jóváhagyja az alkalmazást.


Olvass tovább!

2010. augusztus 23., hétfő

Frissült a Multifl0w multitaskinges alkalmazás

Kezdetben nem volt multitasking. Azonban ügyes programozók az Apple előtt megírták, de az operációs rendszer frissítése miatt már nem működött iOS 4 alatt. iOS 4-re az Apple is összehozott valamit, de az viszont nem működik 2G és 3G készülékeken.
Tegnap végre frissítették a Multifl0w nevű alkalmazást, amely már iOS 4 képes. A lenti videó bemutatja a működését, szerintem nagyon jóra sikerült. Egyszerre kilenc alkalmazás lehet nyitva, közöttük lehet váltogatni.
4.99 dollárért vásárolható meg a Cydia Store-ból.

Ui: héten frissül a konkurensnek számító ProSwitcher is!


Olvass tovább!

2010. augusztus 22., vasárnap

Hangerőgombok Slide to unlock helyett

Cydiában jelent meg a VUnlock nevű ingyenes alkalmazás, mellyel a Slide to unlock gombot lehet helyettesíteni. Telepítés után elég valamelyik hangerőgombot megnyomni, így a készülék kijön alvó állapotából.
Szerintem teljesen felesleges program, de van akinek jól jöhet. Gyorsabban lehet kinyitni a telefont, de zsebben akár véletlenül is megnyomódhat a hangerőgomb és akaratlanul aktiválódik a képernyő.

Olvass tovább!

2010. augusztus 21., szombat

Szappanbuborék-fújás iPhone-nal

Muris játék a BubbleSoap. 30 másodperc áll rendelkezésre, ennyi idő alatt kell szappanbuborékokat fújni és kipukkasztani. A kipukkadt buborékokra pontokat lehet kapni. Szó szerint fújni kell a képernyőt, nyomkodással nem lehet kicselezni. Aki jól szerepel, felkerülhet a ranglistára is.
Elég pihentagyú játék, de előtte érdemes átlátszó anyaggal bevonni a képernyőt, mert a végén tiszta nyál lesz :). Ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.

Olvass tovább!

2010. augusztus 19., csütörtök

A világ legveszedelmesebb állatai

Érdekes alkalmazást találtam az App Store-ban. A World's Most Deadliest Animals névre hallgató program bemutatja a világ 20 legveszedelmesebb állatát.
Indítás után internetről letölti a képeket (nem tudom miért applikáltak így bele…), majd láthatjuk az állatokat rövid leírással.



A százlábú és rodeó miatt a ló és is bekerült az állatok közé. Nem tudom hogy azért rakták-e bele ezeket, mert nem volt teljes a huszas lista, de mindenesetre érdekes.
Először arra gondoltam, hogy gyerekeknek ajánlom ezt az alkalmazást, de megnéztem az „Info Vids” fülön szereplő videókat, és letettem erről. Ugyanis ebben a részben olyan videókat lehet megtekinteni, amelyekben állatok emberre támadnak. Csak erős idegzetűeknek!
Aki kíváncsi, ingyen letöltheti az alkalmazást a magyar App Store-ból.

Olvass tovább!

2010. augusztus 17., kedd

Fénykép retusálása

Május végén jelent meg az App Store-ban a Capix nevű program, mellyel fényképeket lehet retusálni.
Indítás után be kell a Fényképek közül olvasni a manipulálni szándékozott képet. Ezután a retusálni kívánt részt be kell színezni, majd a Keep és Apply removal gombok megnyomásával az adott rész kitörlődik és a feltöltődik a környezet színeivel.
Az alkalmazást könnyű kezelni, így nem kell Photoshop a retusáláshoz. 1.59 euróért tölthető le a magyar App Store-ból.



Olvass tovább!

2010. augusztus 15., vasárnap

Építs kártyavárat!

Egy könnyen játszható, egyszerű játékot kerestem, így találtam rá a Card Tower The House of Cards nevű játékra.
Indítás után először érdemes a How to play részt elolvasni, hogy tisztába légy az irányítás mikéntjével, de azért nem annyira bonyolult. A Settings részben beállíthatod, hogy földi vagy holdbéli gravitációt akarsz, holdassal nyilván könnyebb játszani. Gondoltak a nagy ujjúakra is, beállítható az ujj pixelnagysága.
A játékot célszerű fekvő módban játszani, így több kártya fér el egymás mellett. A kártyákat igen finom mozdulatokkal kell kezelni, először a bal, majd a jobb pakliból érdemes venni a kártyát. Óvatosan kell kezelni, mert a vár egy "sóhajtásra" is összedőlhet. Még jó, hogy van egy Undo gomb, amellyel az utolsó három mozdulat visszacsinálható. A második sortól nagyon finoman kell lerakni a kártyákat, mert ha leejted, könnyen összedőlhet a vár. Sokat segít a zoomolás, jobban látható a beépítendő terület. A kártyák számától függően pontokat kapsz, későbbi verzióba beépítik az online ranglistát is.
Ha úgy érzed, hogy kész vagy, fényképet is készíthetsz a műről, melyet a Gallery részbe ment el. Innen átmentheted a telefon Photos könytárába is vagy twitteren és Facebookon dicsekedhetsz vele.
A program teljesen jó üres 10-15 perceket kitölteni, ingyenesen tölthető le a magyar App Store-ból.



Olvass tovább!

2010. augusztus 13., péntek

Több mint 1400 LOL kép

Az iFail Epic Pro-Fail Pics+Extras meglehetősen hosszú nevű alkalmazásban LOL képeket és videókat nézhetünk meg. A képek nyolc kategóriába vannak sorolva (pl. Állatok, Autók, Hirdetések, Kaja, Ember, Játékok, Egyéb). Elég vicces képek, jókat lehet rajta mulatni. Ha valamelyik megtetszik, el lehet külön menteni és a havernak emailen elküldeni.
Videókból sincs hiány. 48 db youtube-os videón röhöghetünk, a lejátszáshoz természetesen internetkapcsolat szükséges.
Az alkalmazás egyetlen hátránya, hogy néhány kép az eltérő méretarány miatt hosszúkás, de ettől eltekintve könnyed perceket nyújt. A program árazása érdekesen mozog. Az utóbbi időben többször felugrott 0.99 dollárról 449.99 dollárra, majd vissza. A cikk írásakor éppen ingyenes, áremelkedés esetén érdemes várni egy kicsit. A magyar App Store-ban vásárolható meg.





Olvass tovább!