2009. december 31., csütörtök

Humoros iPhone-videók

Így az év utolsó napján jöjjön néhány humoros iPhone-videó.

Először egy epedező videó.Második az iPhone sokszínűségét mutatja be :)Mégsem annyira forradalmi az iPhone? 1969 óta léteznek tulajdonságai :)Végül pedig jöjjön egy Steve Jobs paródia. Boldog új évet minden olvasómnak!

Olvass tovább!

2009. december 30., szerda

Napi hírek 2009.12.30.

Mai hírekben szó lesz a fake 8GB-os 3GS-ről és néhány Google Wave alkalmazásról.

8GB-os 3GS?

A német Apfeltalk fórumának tagja a felújított 8GB-os 3G-s telefont egy 8GB-os 3GS-es dobozában kapta meg. A doboz tartalmának leírásában is 3GS szerepel. A modellszám (A1241) és a part number (MB490DN/A) 3G-vel egyezik meg, de a csomagban írt más jellemzők 3GS-re utalnak.
Korábban már felreppentek pletykák egy alsókategóriás 3GS-ről, de eddig senkinek sem sikerült döntő bizonyítékot beszereznie. Úgy gondolom ez is kamu, mivel a 3GS-t 3.0-ás firmware-től kezdték árulni…Google Wave alkalmazások

Amilyen nagy felhajtással, hype-al indult a Google Wave, olyan hirtelen el is halt. Aki esetleg kedvet érez egy kis hullámzásra, 0.79 euróért megvásárolhatja a Google Wave Client vagy a G Wave With Push nevű alkalmazást, esetleg ingyen letöltheti az iWavePushy nevű programot. Ugyan nem a Google adta ki ezeket, de az alapdolgokat tudják.

Olvass tovább!

2009. december 29., kedd

Újabb napi hírek 2009.12.29.

Annyi hír van, hogy ma jöjjön egy második adag is. Szó lesz kontaktok SIM-kártyára történő exportálásról és egy veszélyes fegyverről is.

Névjegyzék exportálása SIM-kártyára

Ha esetleg akadna olyan, aki lecserélné az iPhone-t valami más készülékre (ki az az elvetemült :), akkor komoly problémát jelent számára a telefonban lévő kontaktok SIM-kártyára történő visszamásolása. A probléma kiküszöbölésére egy olasz gyerek megalkotta a SIManager nevű alkalmazást, melynek béta változata elérhető a http://test.beyouriphone.com repóból. Látszik hogy még béta, mert 3.1.2-es firmware-rel rendelkező 3GS-en még nem fut, de a próbálkozás ígéretes. Aki követni akarja az eseményeket, telepítse fel, Cydia úgy is jelzi, ha verziófrissítés történt.

Torony Apollonak: Kilövésre felkészülni

Georgia Műszaki Egyetemen négy hallgató elkészítette az eMissileBox nevű alkalmazást, mellyel rakétát lehet kilőni. A kilövés teljesen iPhone-vezérelt: forgatja a dockot, megdönti a rakétákat és végül kb. 60 méter magasra kilövi a őket.
Most már értem miért akarják az amerikai repülési hatóságok megszigorítani a biztonsági intézkedéseket :)

Olvass tovább!

Napi hírek 2009.12.29.

Mai hírekben szó lesz a Google Voice frissítéséről és a Windows iPhone-on történő futtatásáról.

Google Voice az AppStore-ban?

Nyáron az Apple kirúgta az AppStore-ból Sean Kovács alkalmazását a GV Mobile-t, amely egy Google Voice kliens volt. A fejlesztő sem volt rest, rögtön benyomta a Cydiába, így onnan lehetett letölteni a programot, rendszeres frissítések is érkeztek. Azok a szerencsétlenek, akik nem rendelkeznek jailbreakelt telefonnal, de használni akarták az alkalmazást, egy idő után le kellett mondaniuk róla, mert a Google módosította a szolgáltatást, így használhatatlan lett a program.
Jó hír, hogy Kovács az új, sok újdonságot tartalmazó 2.0-ás változatot továbbította Cupertinoba jóváhagyásra. Reméli az Apple változtat politikáján és elfogadja a programot, így a hivatalos vásárlók is használhatják a Google Voice-t. Kíváncsian várjuk vajon fújnak-e új szelek az Apple-nél.

Futtass Windowst iPhone-on!

Wind OS nevű alkalmazás Windowst szimulál a telefonon. Persze nem a Win 95-öt vagy más teljes értékű operációs rendszert, csak úgy csinál, mintha Windows futna a készüléken. Következő funkciók érhetőek el:
- Startup,
- Desktop,
- Start menü,
- kék halál,
- Aknakereső,
- jegyzettömb szövegszerkesztésre,
- böngésző internetezésre,
- ventilátor hangjának imitálása: rázásra csökkenthető a hangerő, de ha túl erősen rázod a telefont, bejön a kék halál,
- 46 darab Bill Gates idézet.
Sok haszna nincs az alkalmazásnak, a WinMobile-os haveroknak lehet vele villogni: az iPhone képes Windowst is futtatni. És a WinMobile-os telefon képes iPhone-t szimulálni?
Az alkalmazás 0.79 euróért vásárolható meg az AppStore-ban.
Olvass tovább!

2009. december 28., hétfő

Frissült az Overboard

Így karácsonyra frissült az Overboard, jelenleg az 1.1.2-es verziónál tartunk. Újdonságok:
- komplett oldalak áthelyezése, cseréje,
- badge támogatás,
- több aktiválási lehetőség,
- az összefoglaló oldal beállítható Home screennek,
- számozott témák,
- gyorsabb működés.
Ezekkel a tulajdonságokkal tovább javult a program. Ajánlom azoknak, akiknek sok alkalmazásuk található a telefonon, Cydiában 2 dollárért megvásárolható.

Olvass tovább!

2009. december 27., vasárnap

Vonalfoci

Aki követi a blogot, az már rájöhetett, hogy szeretem a focit és a focis alkalmazásokat. Az Alternate Soccer nevű játékot kockás papíron kell játszani. Játékszabály egyszerű:
- középkezdésből kiindulva, kockánként haladva kell az ellenfél kapujába juttatni a labdát,
- alapból egy játékos csak egyszer léphet, de ha olyan sarokra érsz, ami már érintve volt, akkor újra jöhetsz,
- még egyszer nem lehet ugyanazon a vonalon keresztül menni,
- gól után vége van a játéknak.
Jó kis taktikai játék, könnyed szórakozást nyújt szabadidőben. Az alkalmazás 0.79 euróért megvásárolható az AppStore-ban, de van egy ingyenes változata is, amiben csak a gép ellen játszhatsz, haver ellen nem.
Olvass tovább!

2009. december 25., péntek

Napi hírek 2009.12.25.

Karácsonyi időben csak csordogálnak a hírek, ezért most összegyűjtöttem az elmúlt napok főbb történéseit. A hírek nagyrészt pletykákról szólnak: szó lesz az 5 megapixeles kameráról, sok hír a januárban bemutatandó tabletről és egy újabb élő streamelős alkalmazásról.

5 megapixel az új iPhone-ban?

Piaci pletyka szerint az OmniVision – aki a 3GS-be szállítja a kamerát –Apple-től megrendelést kapott 5 megapixeles kamerára. Tervek szerint a cég az idei 20-21 millió darabos szállítmányhoz képest 2010-ben 40-45 millió darab kamerával láthatja el az új iPhone-okat.
Azért nem kell mérget venni a hírre, mert a Digitimes szeptemberben is tévedett, amikor megjósolta az iPod Touch-ba, iPod Nanoba és az iPod Classicba építendő 3.2 megapixeles kamerát.Tablet pletykahegyek

A tekintélyes Financial Times szerint az Apple január 26-ra (és utána pár napra) lefoglalta azt a rendezvénycsarnokot, amelyben szeptemberben Steve Jobs bemutatta az új iPodokat. Elemzők szerint ezen az eseményen fogják bemutatni a már régóra rebesgetett tabletet. Amennyiben bemutatják, márciustól már meg is lehet vásárolni az új eszközt. Maga Steve Jobs is „nagyon elégedett” a készülékkel. A cég már elég régóta próbálkozik a tablettel, eddig a szoftver hiánya jelentette a fő problémát, de ez az iPhone bemutatkozásával és az AppStore sikerével elhárult.
Más pletykák szerint lesz egy 7 colos (17.8 cm) és egy 10 (25.4 cm) colos változat is.
Szintén más forrás szerint az Apple felkérte a fejlesztőket, hogy a januári bemutatóra készítsenek teljes képernyős (full screen) alkalmazásokat is, de továbbra is kompatibilisnek kell lenniük az iPhone és iPod Touch jelenlegi felbontásával.
Más hírforrás már nevet is adott a tabletnek: iSlate-nek fogják hívni. Slate jelentése palatábla. Az Apple 2007-ben pár hétig birtokolta a domaint, ezután átkerült a Markmonitor.com nevű domain regisztráló céghez, aki elég sok vállalatnak, így az Apple-nek is intézi regisztrációs igényeit.
Mint a fentiekből is látható, elég sok pletyka merült fel a januári esemény kapcsán. Január 26-án okosabbak leszünk.Itt a Qik Live

Újabb élő streamelésre képes alkalmazás érkezett az AppStore-ba, neve Qik Live. A programmal 2G, 3G és 3GS telefonokon lehet 3G-n vagy wifin keresztül videót sugározni a webes közönségnek. A videót akár Facebookon, Twitteren vagy YouTube-on is közzétehetjük.
Az amerikai store-ban jó visszajelzéseket kapott az alkalmazás, sajnos a magyarban nem vásárolható meg...


Olvass tovább!

2009. december 23., szerda

Áldott Karácsonyt Mindenkinek!

Olvass tovább!

2009. december 22., kedd

Tiszavirág életű volt a Nintendo emulátor

Hajnalban jóváhagyták, délutánra már el is távolították az AppStore-ból a Nescaline névre hallgató Nintendo-emulátort.
Már az is meglepetést keltett, hogy jóváhagyták, mivel az Apple nem szokott engedélyezni emulátorokat. A program öt beépített játékot tartalmazott, de korlátlan mennyiségben lehetett letölteni hozzá plusz játékokat.
Nagy sajtóvisszhangot kapott a megjelenés, de sajnos az alkalmazás tiszavirág életűnek bizonyult, mert délutánra eltávolították. Az Apple illetékese felhívta a fejlesztőt és közölte vele, hogy eltávolítják, mert az alkalmazás valójában egy emulátor. A fejlesztő nem érti az egészet, mert már szép számmal található az AppStoreban emulátor, miért ezt kellett kilőni?
Így aki iPhone-on akar nintendozni, az a Cydia Store-ben lévő NES 3 van N64 programokkal tudja igényeit kielégíteni. Pedig a videorögzítő alkalmazások megjelenésével sokan bíztak az Apple szigorúságának enyhülésében, de csalódniuk kellett. Egyszer volt Budán (Cupertinoban) kutyavásár.

Olvass tovább!

2009. december 21., hétfő

Nagy navigációs teszt

MacWorld összehasonlította az AppStore-ban található 9 navigációs alkalmazást. Sok szempontot figyelembe vettek:
- úticél megadása (telefonkönyvből is),
- zenevezérlés,
- utcanév bemondása,
- POI-k,
- közlekedési információk,
- sávinfó és táblainfó,
- köztes úticél megadása,
- úttípus választása,
- navigációs módok,
- árazás,
- térképfrissítés.
Kimerítő teszt, előnyök-hátrányok felsorolásával, aki kíváncsi a részletekre, ezen az oldalon elolvashatja a cikket.

Olvass tovább!

NASA

Nemrégiben a NASA frissítette alkalmazását. A programban széleskörű információt kapunk a különböző küldetésekről, kilövési időpontokról, láthatjuk mikor száll el a Nemzetközi Űrállomás felettünk (7,706.6 m/s sebességgel kering), képeket és videókat nézegethetünk.
Hasznos kis alkalmazás űrbolondoknak, csillagászoknak, ráadásul ingyenesen tölthető le az AppStore-ból.
Olvass tovább!

2009. december 20., vasárnap

Újabb magyar tévés műsorújság: TV24

A szifon.com Monoscope és a TVGuideHu alkalmazása után újabb magyar tévés műsorújság jelent meg az AppStore-ban. A TV24-ben - Sanoma programja - 65 csatorna műsorát bogarászhatjuk, kijelölhetjük kedvenceinket, külön füleken láthatjuk a jelenleg menő és az esti műsorokat, filmeket és sportműsorokat.
Cím szerint kereshetünk az alkalmazásban, a beállított műsorra 15 perccel a kezdés előtt push üzenetben kaphatunk figyelmeztetést, így nem maradhatunk le róla.
Jó kis program, ingyenesen tölthető le a magyar AppStore-ból.
Olvass tovább!

2009. december 19., szombat

Jön a Spore Creatures

Első Electric Arts játlékok egyike volt a Spore Origins, mely nagy sikert aratott. Készítők a folytatás mellett döntöttek, célegyenesben a következő rész, amely Spore Creatures névre hallgat. Annyit lehet róla tudni, hogy
- játék a szárazföldön játszódik,
- itt is fontos eszköz növekedésben az evés,
- szocializálódni is kell a környezeti tárgyakkal, más állatokkal,
- harcolni kell a főnökökkel (mérgezett gomba megetetésével),
- minimum 4 óra gameplay áll rendelkezésre.
A növekedés során új testrészeket lehet kapni, amelyet bárhová fel lehet helyezni.
Kedvcsinálónak jöjjön két ingame videó. Pontos megjelenési dátum nem ismert, de az ünnepekre valószínűleg kijön.Olvass tovább!

2009. december 18., péntek

iGO kétszer

Pár napja postoltam az iGO Kelet-Európai változatának megjelenéséről. Nos, NavNGo-nál nem kispályáztak, egyszerre két alkalmazást is megjelentettek. Egyet a teljes Kelet-Európára 20 országgal (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Lettország, Litvánia, Montenegro, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna) és egyet szűkebb pátriánkra 6 országgal (Bulgária, Magyarország, Montenegro, Románia, Szerbia, Ukrajna). Az első alkalmazás 55 euróba, a második 40 euróba kerül.


Olvass tovább!

Játékhírek 2009.12.18.

Megjelent a Paperboy

Korábban már írtam a Paperboy megjelenéséről. Nos a mai napon kijött, 3.99 euróért megvásárolható. Részletek itt tudhatóak meg, kedvcsinálónak jöjjön egy videó.NFS Shift is kijött

EA kihozta a régóta várt Need for Speed Shift játékát. 20 kocsi közül választhatunk, 18 pályán, 3 nehézségi fokozaton, kétféle játékmódban (Quick Race, Career Mode) versenyezhetünk.
A játék 7.99 euróért vásárolható meg az AppStore-ban.

Olvass tovább!

2009. december 16., szerda

Így működik az Apple Gestapo


Aki megnézte a Szilícium-völgy kalózai című filmet, az láthatta ahogyan Jobs terrorizálta embereit a hatékonyabb munkára. A film ugyan csak fikció, de azért nem járhatott messze a valóságtól.
Tom - egy volt Apple alkalmazott - beszámolt a Worldwide Loyalty Team munkájáról. Mi is ez a Worldwide Loyalty Team? Az Apple olyan „gyorsmozgású hadteste”, amelynek feladata a belső információk védelme, kiszivárogtatás esetén a felelős felkutatása. Belső körökben csak Apple Gestaponak hívják őket, közvetlenül Jobsnak és Oppenheimernek jelentenek.
Ha valamilyen gyanú merül fel, kivonulnak, az adott szervezeti egység vezetőjét megkérik a teljes együttműködésre. A menedzser kiadja az ukázt: mindenki maradjon az asztalánál, elmondja mit lehet tenni és mit nem. Begyűjtik az összes mobiltelefont, ha esetleg halaszthatatlan ügye van a dolgozónak, engedéllyel telefonálhat, de figyelik a beszélgetést.
Kamerás telefonnal nincs probléma, mert ilyennel egyszerűen tilos dolgozni menni. Ha egy dolgozónak iPhone-ja van, akkor backupot készítenek a tartalmáról. Megkérik, hogy minden jelszóval védett alkalmazást engedélyezzen és a team ellenőrzi a legutóbbi műveleteket. Minden SMS-t, képet megnéznek, nincs privát zóna, semmi korlát.
Amíg a vizsgálat tart, megkérik a dolgozókat, hogy aktiválják a képernyővédőt, így megakadályozandó a chatelést, nem beszélgethetnek más kollégával sem. Ha valaki nem együttműködő, megkérik a távozásra. Már nem kell visszatérnie.
Ha megtalálják amit keresnek – és általában megtalálják –, megkérik a vétkest maradjon a munkaidő végéig, és csendben távozzon. Előtte persze kihallgatják, és perrel fenyegetik.
A team nem csak ezzel foglalkozik. Ellenőrzik az emaileket, hamis képeket terjesztenek a kiszivárogtatók lebuktatására és a bemutatandó új termékek körüli hype megzavarására.
Hol vannak azok a boldog békeidők, amikor még az első Macintosh fejlesztésekor a tengerparton buliztak, minden információt megosztottak egymással és nem léteztek titkok? Felgyorsult a világ, gyilkos verseny kikényszerítette ezeket az eszközöket. Nyilván nem csak az Apple él ezzel a lehetőséggel, hanem minden multi. A durvaság fokozata változhat, de a lényeg nem. Egyrészről érthető, hogy a cég védeni akarja minden eszközzel a saját tulajdonát, de az ártatlan alkalmazottak részéről nem kellemes ilyen razziát végigélni.
Apple a Macintosh „1984” reklámjával robbant be igazán a köztudatba. Nomen est omen?

Olvass tovább!

Lesz Kelet-Európára is iGO

Aki magyar térképpel akarja használni az iGO-t, az kénytelen megvenni a teljes Európát, mivel csak kelet-európai változata nem létezik a programnak. Jó hír, hogy NavNGo közlése szerint hamarosan érhető lesz a kelet-európai változat is.
Már nagyon várom :)

Olvass tovább!

Napi hírek 2009.12.16.

Mai hírekben szó lesz a 64 GB-os iPhone-ról és a Microsoft keresőjéről.

Jön a 64 GB-os iPhone?

Toshiba bejelentette, hogy elkészült a 64 GB-os NAND chippel és 2010 első negyedévében elkezdi gyártani. Ez a jelenleg elérhető legnagyobb kapacitású memória és ők látják el az iPhone-t is flash memóriával, így a következő generációs telefon már ilyen chippel készülhet.Itt a Bing

Apple jóváhagyta a nagy konkurens keresőjét, így már ingyenesen letölthető az AppStore-ból a Bing. Indítás után a böngészőben is ismert weboldalt láthatjuk, a háttérkép naponta változik. A kereséseknél engedélyezhetjük a helymeghatározást, így hozzánk közel eső szolgáltatásokat ajánlja. Ha nem akarunk gépelni, hangvezérlésre is képes keresni (csak 3GS-en), és képkeresésre is alkalmas a program.
Aki nem csípi a Google-t, annak jól jön ez az alkalmazás.
Olvass tovább!

2009. december 15., kedd

ProSwitcher-videó

Korábban már írtam a ProSwitcherről, mely egy háttérbe futtásért felelős alkalmazásfelület. Tegnap közzétettek a működésről egy videót, mely lent megtekinthető. Megjelenési dátum még nem ismert, de ingyenes lesz.

Olvass tovább!

2009. december 14., hétfő

Napi hírek 2009.12.14.

Mai hírekben szó lesz az első hivatalos videórögzítő alkalmazásról és néhány kép a Google telefonjáról.

Itt az első hivatalos videórögzítő alkalmazás

Úgy látszik Cupertinoban is a változás szelei fújdogálnak, mert jóváhagytak egy videokamerás alkalmazást, az iVideoCamera-t. A programmal – nem meglepő módon - videókat tudunk rögzíteni 2G és 3G készülékeken. Az elkészült videót megoszthatjuk Facebookon, Youtube-on és Vimeon is.
Azért, hogy ne legyen az életünk fenékig tejfel, az alkalmazással csak 3 kép/másodperc (fps) sebességgel max. 1 perces videót lehet készíteni és a felbontás is csak 160*213. Ez egyáltalán nem acélos, de a fejlesztő a következő verzióban jobb felbontást ígér. A lenti videón látszik mire is képes a program, amelyik 0.79 euróért vásárolható meg az AppStore-ban.
Képek a Google telefonjáról

Tegnap írtam a Google új telefonjáról, mára felkerült néhány kép a netre. Kiderült, hogy a neve Nexus One és a cég online is árulni fogja.
Olvass tovább!

iGO 1.1 skin update: Sbertaud13 Iphone 3.2 EUR Hungarian Edition skin

Miután a NavNGo frissítette iGO navigációs szoftverét, elkészítettem a korábbi verzióban már ismert Sbertaud13 skin magyarra fordítását. A skin Sbertaud13_iPhone_3_2_EUR+ névre hallgat és csak az 1.1-es verzióval kompatibilis. Telepítése megegyezik a korábbi változatéval. Skin innen tölthető le:

Multiupload

Mindegy melyik mirrort választod, ugyanaz van mindegyiken. Csomagban a következő fájlok találhatóak:
- audio mappa: radarriasztás hangfájljai,
- cars: új autók a galériához,
- speedcam: sebességmérő kamerák koordinátái spud formátumban
- data.gro: legfontosabb fájl, ez tartalmazza többek között a skint is,
- Olvass el 3_2 EUR.txt: második legfontosabb fájl, olvasása KÖTELEZŐ,
- Skin 3_2 EUR leírás.pdf: skin részletes leírása képekkel,
- sys.txt: radarriasztáshoz szükséges.

Telepítés menete:

- Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez
- Menj a / private / var / mobile / Applications / xxxxx-xxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx / iGO_Myway.app" könyvtárba
- Nevezd át a data.gro fájlt data.gror nevűre (ezzel biztonsági másolatot is készítesz az eredeti fájlról)
- Másold ide a skinben lévő data.gro fájlt.
- A csomagban lévő audio mappát másold a "/ private / var / mobile / Applications / xxxxx-xxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx / iGO_Myway.app könyvtárba. Ezek a radarriasztás hangfájljai.
- Indítsd el az iGO-t és élvezd a tuningot :)

Radar telepítés
------------------------------
- Másold a csomagban lévő speedcam mappát a Library / Caches / content könyvtárba (Library ugyanazon a szinten van, mint az iGO_Myway.app)
- Módosítsd a fájl jogosultságát 777-re (pl. Diskaiddel vagy Winscp-vel)

sys.txt
------------------------------
A csomagban lévő sys.txt fájlt másold a "/ private / var / mobile / Applications / xxxxx-xxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx / iGO_Myway.app könyvtárba.
Ez a fájl szükséges a radarriasztáshoz.

FIGYELEM! Kérem mindenki olvassa el az Olvass el 3_2 EUR.txt fájlt, részletesen le van írva a telepítés menete.

Special thanks to Sbertaud13 :)


Olvass tovább!

2009. december 13., vasárnap

Napi hírek 2009.12.13.

Mai hírekben szó lesz a Google-phone-ról és az NFS Shiftről.

Jön a kártyafüggetlen Google-phone

Google a saját dolgozóinak tesztelésre kiosztotta a Google-phone-t. A leírások szerint nagyon állat:
- HTC hardverére épül,
- GSM hálózaton használható,
- 2.1-es Android van rajta,
- Snapdragon chip a készülék szíve,
- OLED kijelző érintőképernyővel,
- a homescreen hasonlít egy animált desktop háttérképre,
- nincs fizikai billentyűzete,
- beszédfelismerés diktálásnál annak, aki nem akarja használni a virtuális billentyűzetet,
- két mikrofon, egy a hátlapon kiszűrni a környezetei zajokat,
- fantasztikus kamera,
- vékonyabb, mint egy iPhone,
- ráadásul kártyafüggetlen.
Pletykák szerint a január 7-én kezdődő CES-en mutatják be. Azt hiszem itt az első igazi kihívó.NFS Shift videó

Megjelent két in-game video a Need For Speed Shift játékból. Megjelenési dátum még nem ismert, de „hamarosan” kijöhet.Olvass tovább!

Porszívóba épített iPod

Electrolux elkészítette a Silence Amplified porszívó koncepcióját, mely egy iPod dokkolót és hangszórót is tartalmaz. A svéd cég szerint a kemény rock hallgatása gyorsabb porszívózásra ösztönzi az embert, míg jazzt hallgatva alaposabb takarítást végez.
Éppen ma porszívóztam és nem hallottam a telefonom csörgését. Ezentúl nem lesz ilyen problémám, mert a szuperhalk porszívóval még zenét is tudok hallgatni. Egyetlen bökkenő az, hogy a gyártósorok beindításához egymillió darab előrendelése szükséges, amit azért nem látok biztosítottnak :)

Olvass tovább!

2009. december 12., szombat

Steve Jobs titkos naplója

A héten Ralph de la Vega, az AT&T lakossági üzletágának főnöke olyat nyilatkozott, hogy a kiemelkedő adatforgalmú felhasználóknak magasabb díjat akarnak kiszámlázni (de javu érzés a T-Online felhasználóknak :). Reakcióképpen született egy írás, mely kifigurázza a kijelentés, ezen a linken olvasható. Nem fordítom le, mert lefordíthatatlan, angolul tudók előnyben. Az írás magáért beszél :)

Olvass tovább!

Módosult az AppStore kinézete

Apple módosította az AppStore-ban található alkalmazások kinézetét. Az új designú fehér háttérben az alkalmazás nagyobb ikont kapott, leírás felülre került, alatta találhatóak a scrollozható képernyőképek és a vásárlói vélemények. Így sokkal jobban áttekinthetővé vált az oldal, hasznos kis módosítás.

Olvass tovább!

Nevessünk!

Apple termékek kitiltva

Steve Ballmer korábban saját munkatársa iPhone-ját taposta össze, most egy munkatársa tett tanubizonyságot hasonló "reformgondolkodásáról".
Münchenben a Microsoft bemutatta újságíróknak a Windows Mobile 6.5-ös verzióját. A vacsorán egy újságíró megjegyezte, hogy még nem találkozott olyan könnyen és egyszerűen kezelhető telefonnal, mint az iPhone. (Ebből is látszik mennyire meggyőzte őket a WM 6.5 :) A MS szóvivője kifejtette, hogy ez egy Microsoft-összejövetel és az Apple termékeit nem szabad megemlíteni. Mikor néhányan kacagásban törtek ki, még hozzátette hogy ezt komolyam gondolja…
No comment.

Dokkoló a laptop tetején

Helyhiányban szenvedők elkészíthetik a laptop tetejére rakható dokkolót, és így mindig a szemük előtt lesz a telefonjuk. Én biztos nem csinálnék ilyet, de a mellékelt videó bemutatja hogyan kell elkészíteni a „remekművet”.Olvass tovább!

2009. december 11., péntek

Játékhírek 2009.12.11.

Megjelent a Snow Moto Racing

Tegnap megjelent a Snow Moto Racing, melyben hómobillal versenyezhetünk. A játék jellemzői:
- 6 pálya,
- változó ellenfél-erősség,
- multiplayer bluetoothon keresztül,
- 14 „küldetés”, elérendő cél,
- rejtett bonus játék.
A játék mindössze 0.79 euróért vásárolható meg az AppStore-ból és a mérete miatt 3G-n keresztül is letölthető.Jön a Paperboy

ZX Spectrumon sokat játszottam a Paperboy-jal. A játékot eredetileg az Atari készítette 1984-ben, most az Elite jelentette be, hogy várhatóan a jövő hét végéig megjelenik az AppStore-ban. A játék lényege, hogy egy biciklis újságkihordó fiút kell játszanunk. A képernyőképek alapján lesz egy classic mód a hagyományos nézettel (felső kép) és egy 3D-s játékmód is (alsó kép).
Már nagyon várom a megjelenést.


Olvass tovább!