2009. október 31., szombat

Átlagos netsebesség és költsége

Nem teljesen iPhone-hoz kapcsolódó téma, de úgy gondolom elég érdekes a lenti kép. Azt láthatjuk, hogy egy háztartásban mekkora az átlagos sávszélesség és az 1 Mbps internet-előfizetés havi díja dollárban elvileg mennyibe kerül. Japán kiemelkedik a mezőnyből 61 Mbps átlagos netsebességgel, az Egyesült Államok csak a 15. a rangsorban.
Minő meglepetés, Magyarország is szerepel a kimutatásban tizenkilencedikként. Az ábrából nem lehet pontosan leolvasni az átlagsebességet, de valahol 3 Mbps körül lehetünk. Penetrációra nem lehetünk annyira büszkék, kb 55 %-os értéket értük el. Az vigasztaló, hogy sebességben a kelet-európai országok közül csak Lengyelország előzött meg minket.
A havi előfizetési díjakra sajnos nincs adatunk, de valahol a sor végén kullognánk a vörös színű zónában…
Ezekből az adatokból is látszik, hogy van még mit javulnunk internet kérdésében.

Olvass tovább!

2009. október 30., péntek

Napi hírek 2009.10.30.

Mai hírekben szó lesz a 05.11.07 baseband töréséről és az új iTunesról.

Geohot feltörte a 05.11.07 basebandet

Geohot a saját blogjában közölte, hogy tetszőleges kódot tudott futtatni a 05.11.07 basebandben. Elmondása szerint ez volt az eddigi legbonyolultabb törés, de sikerült és felkészülhetünk a függetlenítésre, készül a blacksn0w :)Frissült az iTunes

Tegnap az Apple frissítette az iTunes szoftverjét, jelenlegi verzió a 9.0.2-es. Ismét kilőtték a Palm Pre szinkronizálási lehetőségét, de a jailbreakelőknek nem kell félniük, ez a verzió is lehetővé teszi a törést.

Olvass tovább!

2009. október 29., csütörtök

Meccsnézés iPhone-on

Egy internetes újságban olvastam a TVUPlayerről, az írás szerint bármilyen meccset lehet vele nézni. Mivel kedvenc csapatom tegnapi meccsét nem adta a tévé, ezért gondoltam kipróbálom az alkalmazást.
Először a myp2p oldalról kinéztem melyik csatornán adják a meccset (lásd első kép), majd elindítottam az alkalmazást. A program nagyon egyszerűen kezelhető, csatornaszám alapján kikereshető a mérkőzés a Sports kategóriában vagy a Search fülön. Streamelés magától indul, célszerű fekvő módban használni a telefont a nagyobb képért. Az AppStore-os leírás szerint azon csatornák nézhetőek akadozás-mentesen, ahol a sávszélesség igény max. 200 kbps, de én tegnap 336 kbps-el tudtam röccenésmentesen nézni a meccset. Képminőség teljesen azonos a számítógépes streameléssel, egyáltalán nem rosszabb.
Persze nem csak meccset lehet nézni, több mint 300 csatorna áll rendelkezésre 11 kategóriában. A program használható wifin és 3G-n is, viszont eléggé szívja az akksit, nekem másfél óra alatt 60 %-ot csökkent a töltöttségi szint.
Nagyon jó kis alkalmazás, ajánlom mindenkinek, létezik egy fizetős (3.99 euró) és egy ingyenes változata is.

Ui: focirajongók azért óvatosan bánjanak az alkalmazással, mert én tegnap este majdnem földhöz vágtam a telefont, amikor kedvenc csapatom a 90. és 93. percben bukta el a meccset…


Olvass tovább!

Napi hírek 2009.10.29.

Mai hírekben szó lesz a Google új navigáció szoftveréről, a TomTom tartó kompatibilitásáról és a Droid-3GS összehasonlításról.

Google Maps Navigation részletek

Tegnap írtam a Google tervezett navigációs programjáról. Nos tegnap hivatalosan is bejelentették Androidra. Teljesen a nulláról fejlesztették, lesz benne
- 3D-s nézet,
- hangutasítás cél megadásával, nem kell nyomkodni a telefont (egyelőre csak angolul),
- automatikus újratervezés,
- természetesen Google Maps térképeit fogja használni, így nem lesz szükség frissítésre sem, viszont szükség lesz aktív internet-kapcsolatra,
- valós idejű közlekedési adatok (szintén interneten keresztül),
- POI-keresés,
- Műholdas nézet, mint a Google Maps-ben,
- Street view: dupla kattintásra úgy látod az utcát, ahogy valójában kinéz, könnyebben odatalálsz.
Az alkalmazás először a november 6-án megjelenő Motorola Droidban fog működni, de Vic Gundotra, a Google műszaki alelnöke szerint iPhone-ra is elkészül az alkalmazás, az Apple-től függ hogy jóváhagyja-e vagy sem.

Nem kompatibilis a TomTom tartó/szoftver az iPhone 2G-vel és az iPod Touch-al

Sokan azt hihették, hogy a nagy dirrel-dúrral bejelentett TomTom tartó – mivel tartalmaz önálló GPS-vevőegységet is - használható lesz iPhone 2G-vel és iPod Touch-al is. Azonban a TomTom bejelentette, hogy a tartó ugyan kompatibilis a fenti készülékkel, azonban a TomTom navigációs szoftver nincs ezekre az eszközökre felkészítve, így az említett esetekben gyakorlatilag használhatatlan lesz. Sajnos nem tudták megmondani mikor várható a témában változás.
Ez viszont felveti más navigációs szoftverek (iGO, Navigon stb.) használathatóságát is. Nagyon úgy néz ki, az említett készülékek tulajdonosainak egyelőre le kell tenniük a TomTom-tartó használatáról.iPhone 3GS vs. Droid

Egy 3G-s telefonon nagyon fontos az internet sebessége. Összehasonlították a legújabb trónkövetelő, a Motorola Droid és az iPhone 3GS böngészési sebességét. Mint a lenti videóban is látható a 3GS gyorsabb volt, viszont görgetésben a Droid jobban működik. Úgy gondolom a böngészési sebesség fontosabb, mint a görgetés, tehát még van mit csiszolni a Droidon.Olvass tovább!

2009. október 28., szerda

Navigációs hírek

Mai hírekben szó lesz a Google navigációs alkalmazásáról és a Navigon autós tartójáról.

Google saját navigációs alkalmazáson dolgozik?

Pletykák szerint a Google saját navigációs szoftveren dolgozik. Az alkalmazás ingyenes lenne, cserébe a felhasználóknak el kell viselniük a reklámokat.
Az elképzelés nem is annyira elvetemült, mivel a Google saját térképekkel rendelkezik, így "csak" a keretprogramot kell megírni hozzá. Először saját operációs rendszerükre fejlesztenék ki, utána jönne a többi platform.
Úgy gondolom ígéretes kezdeményezés, még inkább növelne a versenyt a navigációs piacon.Navigon saját autós tartója

Navigon is kijött saját autós tartójával. A tartót a cég online boltjában lehet 40 euróért megvásárolni, 2-3 napos szállítási időt vállalnak.
A tartó csak egy passzív eszköz, nem rendelkezik GPS-jel erősítését elősegítő funkcióval, ezért úgy gondolom 40 eurót nem ér meg.Ui: Geohot állítólag talált valamit, még teszteli.

-- Posted from my iPhone

Olvass tovább!

2009. október 27., kedd

Megjelent a Rally Master Pro 3D

Mai napon megjelent az AppStore-ban a Rally Master Pro 3D. Részletek:
- 27 pályán versenyezhetünk amatőr, profi, és vérprofi kategóriában,
- vezetést nagyban befolyásolja az aktuális időjárás, de segítik a navigátor tanácsai,
- figyelni kell a kocsi töréseire, sérüléseire is, két verseny közben megjavíttathatjuk ezeket,
- visszajátszásokból tanulhatunk, megnézhetjük mit rontottunk el, vagy éppen mit csináltunk jól.
A játék 5.49 euróért vásárolható meg az AppStore-ból.

Olvass tovább!

Exploit-üldözés: startpisztoly eldördült

Úgy látszik Geohot egóját nagyon birizgálja, hogy még nem talált exploitot a 05.11.07-es basebandben, mert saját magának 1 napot adott, hogy találjon valami kézzel fogható hibát, amibe kapaszkodhat. Az óra tegnap new yorki idő szerint este tízkor indult, ez magyar idő szerint éjszaka két óra. 24 órán belül meglátjuk, hogy alkot-e valami maradandót a kis zsenink.
Ha napközben valami fejlemény van, frissülni fog a post.

Olvass tovább!

2009. október 26., hétfő

Ripdev: itt a vége, fuss el véle, tedd a könyvet a helyére

Ripdev a saját oldalán jelentette be, hogy bezárja kapuit, elhagyja az iPhone-os közösséget. Komoly okot nem közöltek, így csak találgatni lehet.
Anno ők voltak a menők az Installerrel, ami 2.0-ás rendszer előtt maga volt a királyság. Azonban jött a Cydia és mindent vitt. Még volt egy halvány próbálkozásuk az Icy-val, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Most a kódját bárkinek odaadják, aki foglalkozni akar vele. Idők múlásával egyre inkább a pénzre hajtottak rá, ami nem volt nyerő ebben a közösségben, így jobbnak látták befejezni a ténykedésüket.
Mivel anno tényleg korszakalkotót hoztak létre, adózzunk egyperces néma felállással a Ripdev emlékének.

Olvass tovább!

2009. október 24., szombat

Itt a piros, hol a piros

Valami hasonlót játszhatunk a Hide N Seek játékban. Indítás után valójában négy minijátékot láthatunk (Hide N Seek, Guess Number, Guess it, Color balance), ezek közül kell választani.
A Hide N Seek-ben egy pénzérmét kell a hat pohár egyike alá helyezni és elindítani a keverést. Alaposan figyelni kell, mert elég gyorsan keveri a poharakat. Ha szerencsés vagy, eltalálod melyik alatt van a pénzérme, tíz lehetőséged van.
Említést érdemel még a Color balance. Két színes négyzetet látsz, egyikben az alapszín, amit a másikban egy csúszka húzogatásával a három alapszínből (kék, piros, zöld) kell kihozni. Minderre 100 másodperced van. Ötletes játék, színtévesztők hátrányban.
A Hide N Seek alkalmazás 0.79 euróért vásárolható meg a magyar AppStore-ban.
Olvass tovább!

2009. október 23., péntek

Orbit 1.1

Pár napja írtam az Orbit 2.0-ás verziójáról. Úgy látszik Steve Troughton-Smith nem azt az irányt vette, ami az ottani videóban bemutatott, mert most a Home gombra tette az alkalmazás aktiválását és a Spotlightnak is van külön oldala. Elmondása szerint ezt a változatot 1 hétig teszteli, utána adja ki.

Olvass tovább!

2009. október 22., csütörtök

Asphalt 5 trailer

Olvass tovább!

2009. október 20., kedd

iGO skin magyarul: Sbertaud13 Iphone 2.9 EUR Hungarian Edition skin

Ahogy olvasgattam a fórumokat, rátaláltam egy francia nyelvű iGO skinre, melyet Sbertaud13 készítette. Ő egy komoly Amigo skinner és mivel az iPhone-os verzió is az Amigora épül, gyorsan portolta skinjét a telefonra.
Mivel PDA-n csodákra képes egy jó skin, ezért rögtön feltettem a telóra. És láss csodát, kiderült hogy sokkal többet ki lehet hozni az iGO-ból, mint amennyit a NavNGo csinált. Többek között van:
- Sebességkijelzés
- Sebességlimit kijelzés
- Sebességtúllépés esetén pirosra vált a sebesség színe (Navigációs képernyőn)
- Köztes úticél megadása
- Iránytű
- Útlezárás/ út blokkolása
- Gyorsmenü
- 17 féle nagyon részletes radar beállítás
- Hangos (csipogás és szöveges) radarfigyelmeztetés
- QWERTY billentyűzet (fekvő módban)
- Gombok átlátszóságának beállítása
- Utak listájának megjelenítése (Útvonal/További lehetőségek/Útiterv)
- GPS-koordináták láthatósága Térkép módban
- GPS-koordináta meghatározása
- Kedvencek átnevezhetősége
Mivel a skin francia nyelvű volt, ezért eltartott egy ideig, amíg lefordítottam, de itt az eredmény :)
Skin letöltése:

Rapidspread

Mindegy melyik mirrort választod, ugyanaz van mindegyiken. A csomagban a következő fájlok találhatóak:
- audio mappa: radarriasztás hangfájljai,
- cars: új autók a galériához,
- speedcam: sebességmérő kamerák koordinátái spud formátumban (ha lesz igény, akkor a héten írok egy cikket hogyan lehet kamerákat felvenni koordináta alapján az iGO-ba)
- branding.gro: indító képernyő,
- data.gro: legfontosabb fájl, ez tartalmazza többek között a skint is,
- Olvass el.txt: második legfontosabb fájl, olvasása KÖTELEZŐ,
- Skin 2_9 EUR.pdf: skin részletes leírása képekkel,
- sys.txt: radarriasztáshoz szükséges.

Telepítés menete:

- Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez
- Menj a / private / var / mobile / Applications / xxxxx-xxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx / iGO_Myway.app" könyvtárba
- Nevezd át a data.gro fájlt data.gror nevűre (ezzel biztonsági másolatot is csinálsz az eredeti fájlról)
- Nevezd át a branding.gro fájlt branding.gror nevűre (ezzel biztonsági másolatot is csinálsz az eredeti fájlról)
- Másold ide a skinben lévő data.gro és branding.gro fájlokat
- A csomagban lévő audio mappát másold a "/ private / var / mobile / Applications / xxxxx-xxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx / iGO_Myway.app könyvtárba. Ezek a radarriasztás hangfájljai.
- Indítsd el az iGO-t és élvezd a tuningot :)

Radar telepítés
------------------------------
- Másold a csomagban lévő speedcam mappát a Library / Caches / content könyvtárba (Library ugyanazon a szinten van, mint az iGO_Myway.app)
- Módosítsd a fájl jogosultságát 777-re (pl. Diskaiddel vagy Winscp-vel)

sys.txt
------------------------------
A csomagban lévő sys.txt fájlt másold a "/ private / var / mobile / Applications / xxxxx-xxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx / iGO_Myway.app könyvtárba.
Ez a fájl szükséges a radarriasztáshoz.

Így feltuningolva elég jó kis program lett, ha a GPS-jelfrissítést átállítjuk 3 másodpercről 1 másodpercre, még a késleltetés sem lesz feltűnő. A program így már versenyre kel a Navigonnal.

FIGYELEM! Kérem mindenki olvassa el az Olvass el 2_9 EUR.txt fájlt, részletesen le van írva a telepítés menete. NEM válaszolok olyan kérdésre, amelyre a válasz megtalálható a leírásban!

Special thanks to Sbertaud13 :)Olvass tovább!

Google Wave iPhone-ra?

Legfrissebb pletyka szerint már elkészült Macre és iPhone-ra a Google Wave kliens és a telefonos alkalmazás már továbbításra került az Apple-nek. Mobil Safarival eddig is működött a Google Wave a wave.google.com/wave címen, de nyilván egy külön alkalmazással egyszerűbb lesz a felhasználó élete.
Mi is az a Google Wave? A Google által fejlesztett ingyenes online kommunikációs felület. A böngészőben futó, platformfüggetlen rendszer az e-mail, a chat, a wikik, valamint az azonnali üzenetküldő programok előnyeit kívánja ötvözni. A fejlesztés nyílt forráskódú, melyhez külső bővítmények (pl. automatikus fordító, helyesírás-ellenőrző) illeszthetőek. 2009 májusában a Google csupán néhány partnerének engedett hozzáférést, 100 ezer szerencsés érdeklődő számára 2009. szeptember 30-án nyitották meg a kapukat. (Forrás: Wikipedia)
Remélhetőleg hamarosan véget ér a tesztidőszak, és bárki regisztrálhat a szolgáltatásra.
-- Posted from my iPhone

Olvass tovább!

2009. október 19., hétfő

Napi hírek 2009.10.19.

Mai hírekben szó lesz a Firefoxról és az Orbitról.

Jön a Firefox

John Lilly, a Mozilla Foundation vezérigazgatója egy interjúban elmondta, hogy heteken belül megjelenik az iPhone-ra írt Firefox. Én meg vagyok elégedve a Safarival, de PC-n a Firefox a kedvencem, ezért nagyon várom.
A programba elvileg beépítik a Weave-t, mely lehetővé teszi többek között a Könyvjelzők, History és Testreszabás lementését a Mozilla szervereire és azok szinkronizálását más számítógéppel. Ez az Apple dot.mac szolgáltatásának konkurenciája, amit feltehetőleg nem fognak Cupertinoban jó szemmel nézni. Kíváncsi leszek, hogy vajon jóváhagyják-e egyáltalán a böngészőt.Megjelent az Orbit


Pár napja írtam az Orbit/Exposéról. Azóta megjelent az alkalmazás, nekem nagyon tetszik. Igen egyszerű ötletet valósítottak meg, nagyon megkönnyítve a telefon használatát. Egyelőre még csak ikonként lehet indítani, de ha leteszed az alsó sorba, akkor mindig elérhető lesz.
A fejlesztő nem állt le -, mint a lenti videón is látszik - a következő verzióban egy egyszerű zoomolási mozdulattal elő lehet majd hívni a funkciót. Ha ez megvalósul, maga lesz a tökély, már nagyon várom.
Az alkalmazás egyébként 2 dollárért vásárolható meg a Cydia Store-ból.

Olvass tovább!

2009. október 17., szombat

Kacsázás

Gyerekkorában bizonyára minden fiú kipróbálta a kacsázást. Ez nem volt más, mint egy lapos követ úgy eldobni, hogy a kő minél többet pattanjon a víz felszínén, és minél messzebb repüljön.
Az AppStore szlogenjének megfelelően („Mindenre van alkalmazás”) erre is találunk programot, a Rock Skipper 3D szimulálja a kacsázást. Egy vízparton állsz, távolban egy vitorlás, sirályok repülnek át a képernyőn és hallod a víz hullámzását. Olyan mozdulatot kell végezned, mintha egy követ dobnál a víz felé, a program a gyorsulásmérőt felhasználva szimulálja a dobást. Elhajítás után láthatod a kő mozgását, melyet két kameraállásból is megtekinthetsz. A végén kiírja, hogy mekkorát dobtál és felkerülhetsz a toplistára is.
Arra mindenképpen vigyázz, hogy nagyon szorosan fogd a telefont, mert akár ki is repülhet a kezedből és ezután tényleg csak kacsázásra lesz jó!
Az alkalmazás jelenleg ingyenesen tölthető le az AppStore-ból.


Olvass tovább!

2009. október 16., péntek

Kiterjesztették az alkalmazáson belüli vásárlás lehetőségét

Apple a 3.0-ás szoftververziótól lehetővé tette alkalmazáson belüli újabb szintek, lehetőségek megvásárlását. Ez a lehetőség azonban csak a fizetős alkalmazásokra volt érvényes. Most változtattak a politikájukon, az ingyenes programokra is kiterjesztették ezt az opciót. Ez három szempontból is előnyös:
- a fejlesztőknek nem kell külön ingyenes verziót készíteniük. Elég készíteniük egy ingyeneset és az alkalmazáson belül lehet megvásárolni a komolyabb tartalmakat. Ráadásul nem kell a hibajavítást és új funkciók hozzáadását sem kétszer elvégezniük.
- felhasználók is jól járnak, mert nem lesz probléma az ingyenesről fizetősre váltásnál, nem kell letörölni az ingyenest, pl. a játékmentések is kompatibilisek lesznek, több alkalmazást tudnak a vásárlás előtt kipróbálni,
- persze az Apple is jól jár, mivel így több ingyenes alkalmazás fog készülni, és többen fognak a fizetősre váltani, csökkentve a szoftverkalózkodás mértékét.
A lehetőség eléggé átszabja az AppStore árstruktúráját és még nagyobb verseny lesz a Top 100 Free alkalmazások között. Az újítással egyébként mindenki jól járhat, nem is értem miért nem vezették be korábban.

Olvass tovább!

Amikor egy elmélet gyakorlattá válik


Pár napja az Ocean Observations közétett egy videót, melyben bemutatták hogyan lehetne könnyebben a sokoldalas springboardot kezelni. Az ötlet megihlette Steven Troughton-Smith-t (a Stack alkotóját), mivel néhány nap alatt leprogramozta az egészet és egy videón keresztül bemutatta mit is tud a programja. A kezelőfelület még finomítva lesz, de így is nagy segítség lesz azoknak, akik sok alkalmazást telepítettek a telefonjukra.


Olvass tovább!

2009. október 15., csütörtök

Játékhírek

Need For Speed Shift, Surviving High School

Az EA még dolgozik a Need For Speed Shiften. A játékban 20 kocsi lesz, mindegyik tuningolható. Számítani fog a vezetési stílus, pontozzák az agressziót és a pontos vezetést is. Szándékaik szerint még az idén kijön a játék.Új játékot is bejelentettek. A Surviving High School egy szöveges-képregényes játék lesz, melyben egy tinit alakíthatunk. Választhatunk a vagány, bunkó és más személyiség-típusok közül. Szöveges játék ellenére elég jó grafikával rendelkezik, remélhetőleg a játékmenet is ilyen jó lesz. Valamikor novemberben jelenik meg.

Megjelent a 2XL ATV Offroad

AppStore-ban már megtalálható egy 2XL-játék, a 2XL Supercross. Ennek nyomdokain lépkedve elkészítették a 2XL ATV Offroad alkalmazást, melyben értelemszerűen ATV-ken (quadokon) versenyezhetünk. A játék eléggé tesztreszabható, sok beállítási lehetőség közül választhatunk.
Nekem legjobban a karriermód tetszik: 16 pályán, 3 nehézségi szinten küzdhetünk a trófeákért. A játék 6 euróért vásárolható meg az AppStore-ból.

Olvass tovább!

2009. október 14., szerda

Alkalmazások forradalmi kategorizálásaFeltört készülékeken lehetőség nyílik a Categories programmal csoportosítani az alkalmazásokat, de a kategóriák száma korlátozott. Aki valami újra vágyik, az a BigBoss repóból 2 dollárért megvásárolhatja a PogoPlank alkalmazást, amely teljesen újfajta képernyőt ad. A kategóriák egy kerékre vannak felfűzve, egy kategóriára kattintva láthatjuk a benne szereplő programokat. A program nagyban testre szabható, „témázható”.
A fejlesztők a hamarosan megjelenő frissítésbe olyan dolgokat tesznek bele, mint pl. a kategória jelszavas védelme, bal/jobb kezesek támogatása, fejlesztői API.
Ismert hiba, hogy a Spotlight funkció elveszik, de ezt remélhetőleg hamarosan javítják.
Nagyon jó kis alkalmazás, ajánlom azoknak, akik sok alkalmazást töltöttek fel a telefonjukra.Olvass tovább!

Napi hírek 2009.10.14.

Mai hírekben szó lesz az iPhone-os rádióról és a macska-egér játék folytatásáról.

Rádió az iPhone-ban?

A 9to5mac értesülése szerint az Apple egy radio.app alkalmazáson dolgozik. A program hasonló funkcionalitással rendelkezne, mint az új iPod Nanoban lévő FM rádió és az iPodhoz hasonlóan a háttérben futna.
Persze az Apple nem a két szép szemünkért fejlesztené a programot, hanem az alkalmazásban lehetőség nyílna az éppen hallott dalt az iTuneson keresztül megvásárolni.
Elvileg az iPhone képes rádiójel vételére, de ez a funkció a Nike+ ecosystem kivételével eddig nem volt kihasználva. A 3GS még jelet is tud sugározni az autórádió felé.
A modmyi fórumán olvastam, hogy a LocalizedApplicationNames.strings file már tartalmaz rádióra vonatkozó bejegyzést. Ha tényleg lesz rádió, akkor azt egy verziófrissítésbe fogják betenni a rendszerbe.Már nem minden 3GS törhető

A macska-egér játék folytatódik, éppen a macska van nyerő pozícióban. Mathieulh twitteren közétette, hogy az Apple a múlt héttől már olyan 3GS készülékeket szállít, amelyben a jailbreaket lehetővé tevő exploit befoltozásra került, változott a Bootrom. A dev teams MuscleNerd megerősítette a hírt, így a friss 3GS tulajok egy ideig biztosan lemondhatnak a jailbreakről. A képeken a régi és az új bootrom látható.


Olvass tovább!

Hülyék ezek a rómaiak

Obelix örökérvényű mondását az amerikaikra is lehet alkalmazni. Ugyanis kizárták a maratoni futóversenyből Jennifer Goebelt, mivel futás közben zenét hallgatott az iPodján.
USA Track and Field (USATF) érdekes szabályt léptetett nemrégiben életbe: nem lehet elektromos készüléket használni versenyzés közben. A nagy felháborodás miatt enyhítettek a rendelkezésen, minden versenyszervező maga dönti el, érvényesíti-e a szabályt vagy sem. Nos, a Milwaukee maratonin nem lehetett hallgatni semmit. Mivel Goebel elkövette a főbenjáró bűnt, ezért megfosztották első helyétől. Hiába védekezett azzal, hogy így bárkit ki lehetne zárni, aki zenét hallgat és csak a saját teljesítménye fokozására rakta be az elég monoton verseny utolsó részében, nem hatotta meg a szervezőket. Kizárták, punktum.
Úgy gondolom, aki egy maratoni versenyen önként plusz terhet cipel (igen nehéz tud lenni a végén) és még meg is büntetik érte, akkor a szabályok elég idétlenek. Obelix megmondta a tutit.
Egyébként Goebel alapból második volt, de az igazi elsőt is kizárták, mert nem a hivatalos vízvevő helyen fogadott el frissítőt egy nézőtől...

Olvass tovább!

2009. október 13., kedd

Napi hírek 2009.10.13.

Mai hírekben szó lesz a friss, meleg PwnageToolról és egy multitasking koncepcióról.

Kijött a 3.1.2-re való PwnageTool

Dev Team kiadta a Mac-es PwnageTool 3.1.4-es verzióját, mely a 3.1.2-es operációs rendszert töri fel. Főbb ismérvek:
- már támogatja a vadiúj (out-of-box) iPhone 3GS-t is,
- szintén támogatja az iPod Touch 2G-t, de csak akkor ha előtte már jailbreakelve volt,
- iPod Touch 3G nincs támogatva.Multitasking koncepció

A svéd Ocean Observations cég készített egy érdekes videót. A képernyő alsó során a coverflowhoz hasonlóan láthatóak az éppen futó alkalmazások, lapozni lehet közöttük, kattintással feljön a program. Ha végleg ki akarunk belőle szállni, egyszerűen vissza kell rakni a többi alkalmazás közé.
Érdekes koncepció, de nem tartom valószínűnek, hogy a jelenleg ismert hardvereken megvalósulhat.

Olvass tovább!

Segítség! Egy medve megette a telefonomat!

Kris Rowley vermonti lakos bement a helyi Apple Store-ba és a fenti szörnyűséges dolgot állította.
Nyáron éppen kirándult a vermonti hegyekben, amikor is észrevette, hogy egy szempár követi. Nyomban megfagyott ereiben a vér, mit csináljon? Elkezdett lassan hátrálni, a medve is lassan követte. Gyorsabban kezdett el hátrálni, a medve is sebességet váltott. Végiggondolta mivel tudná megakadályozni a támadást. Játssza el a halottat? Élete utolsó cselekedetének jó lehet. Fújja le spray-vel? Nem volt nála. Vágja hozzá a hátizsákját? Ez sem volt neki. De volt egy iPhone-ja.
A 80000 alkalmazás között sok medvés van, mint pl. a Battle Bears, Bears on a Wire, Bear Beware, Chicago Bears, Go Bears!, My Teddy Bears, Goldilocks és a Three Bears. De van-e medveriasztós is?
A medve egyre közeledett, végül megdobta a telefonjával. Kiderült hogy a medve iPhone-fan, mert megszagolta és elkezdte ütögetni. Rowley gyorsan kereket oldott.
Két nappal később egy baseballütővel felszerelkezve visszament és meg is találta a telefonját. Az iPhone eléggé megsínylette a támadást, fognyomok és mancsnyomok voltak rajta.
Sajnos a történetet az Apple Store-ban nem díjazták, nem cserélték ki a telefonját, újat kellett vásárolnia.

Olvass tovább!

2009. október 12., hétfő

Rally Master Pro hírek
Augusztusban már írtam a Rally Master Pro játékról, most újabb információk láttak napvilágot. Ezek szerint 27 pályán száguldozhatunk, az időjárás (napfény, eső, hó) nagyban befolyásolja a játékmenetet, analóg és digitális irányítási mód is lesz. Megjelenés még ősszel várható.

Olvass tovább!

2009. október 11., vasárnap

iPhone 3.1.2-es firmware jailbreak blackra1n-el lépésről-lépésre

iClarified újra készített egy részletes útmutatót a 3.1.2-es rendszer töréséről. A blackra1n csak windowson működik, de nem aktiválja a telefont, tehát eredeti simkártyára van szükség. Aki korában szoftveresen függetlenítette a telefont, az NE használja a blackra1nt, mert a hivatalos firmwareben új baseband van, a készülék visszazár, nem lesz független!
Ezenkívül iPhone 3GS-nél és iPod Touch 3G-nél sem szabad teljesen lemeríteni/újraindítani a készüléket, mert ez esetben csatlakoztatni kell az iTuneshoz és a bootoláshoz használni kell a blackra1nt.

Alapértelmezés, hogy az egész folyamat előtt a telefonon hivatalos 3.1.2-es firmware-nek kell lennie.

1. lépés Menj a www.blackra1n.com oldalra és kattints a windows jelre.


2. lépés Itt letöltheted a blackra1n.exe fájlt.3. lépés. Miután letöltötte, futtasd a fájlt.


4. lépés Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és kattints a nagy ’make it ra1n’ gombra.


5. lépés A telefon recovery módba kerül.


Megjelenik Geohot képe a telefonon.


Lefut a blackra1n és újraindul a telefon.A blackra1n ingyenes, de adományozhatsz Geohotnak egy kis pénzt.


6. lépés Miután újraindult a telefon, már törve lesz és látsz egy blackra1n ikont a képernyőn. Bizonyosodj meg róla, hogy a telefon kapcsolódik az internethez és futtasd az alkalmazást.


Válaszd ki melyik csomagkezelőt akarod telepíteni és nyomj az ’Install’ gombra.


Blackra1n elkezdi letölteni és installálni a kiválasztott csomagokat.


7. lépés Miután végzett, a képernyőn láthatod a telepített csomagkezelőt.


8. lépés Ha meggyőződtél a csomagkezelő helyes működéséről, az ’Uninstall blackra1n’ gombbal nyugodtan letörölheted a blackra1nt a képernyőről.
FIGYELEM! MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA, AZ IPHONEHÍREK SEMMI FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL AZ ESETLEGES HIBÁKÉRT!!!

Olvass tovább!