2009. június 30., kedd

Napi hírek 2009.06.30.

Mai hírekben szó lesz a vezér visszatéréséről, Skype-ról, az egységes töltőről és egy projektorról.

Jobs újra dolgozik

Steve Dowling, az Apple szóvivője megerősítette, hogy Steve Jobs június 29-től újra dolgozik. Ugyan még csak részmunkaidőben (pár napot a cégnél, többit otthon), de „Mindnyájan nagyon boldogok vagyunk, hogy visszatért.”
„Ez 3-5 éves távlatban bizalmat adhat a befektetőknek.” – hangsúlyozta Gene Munster, a Piper Jaffray & Co elemzője – „Steve Jobs visszatérése azt jelenti, hogy a jövőkép is visszatért.”
Az iPhonehírek nevében örülünk a visszatérésnek, további gyógyulást kívánunk Jobsnak.


Frissült a Skype

Tegnap kijött a Skype 1.1-es verziója melyben:
- küldhetünk SMS-t,
- beépítették a hangpostát,
- javították a tárcsázási segítséget, amennyiben telefont hívsz.
Az alkalmazás letölthető az AppStore-ból.Egységes töltő mobiltelefonokhoz

10 telefongyártó – közte az Apple is – vállalta, hogy 2010-től az európai piacon egységesítik töltőiket. Az új okostelefonokban már mikro-USB csatlakozón keresztül lehet a készülékeket tölteni.
Az még nem világos, hogy a jövő iPhone-jában a jelenlegi 30 tűs port marad-e, lecserélik USB-re vagy egy átalakítót is adnak a készülékhez. A helyigény és gazdaságosság miatt célszerű lecserélni. Mivel az Apple az egész világra egységes modelleket készít, ezért ezt a változatot nem csak Európában alkalmazhatják, hanem az USA-ban forgalmazott készülékekre is ez a szabvány vonatkozhat.

Ui: most jött a hír, hogy ez csak önkéntes vállalás, de nem kötelezettség. Pedig célszerű lenne egységesíteni, mert pl. tegnap nem találtam a töltőmet. Milyen jó lett volna a nejem Samsungjának töltőjét használni!Projektor iPhone-ra

A PhoneSuit nevű cég -, amely eddig védőtokjairól, Bluetooth fejhallgatóiról és akkumulátorairól ismert - előállt egy iPhone-hoz csatlakoztatható projektorral. A kiegészítő neve PhoneSuit MiLi Pro, használható iPhone-hoz és iPod Touch-hoz is. 640x480 felbontásban képes a kivetített képet megjeleníteni, így nem kell a haverjaidnak a telefonod köré gyűlnie, ha egy Youtube videót akartok megnézni. A kivetített kép mérete 5-40 col között lehet (13-103 cm), de a cég közlése szerint akár 70 colig is növelhető (180 cm) és a kép élessége fókuszálható.
Mivel a projektor eléggé igénybe venné a telefon akksiját, ezért 99 dollárért megvásárolható a PhoneSuit MiLi Power Pack, mely leveszi a telefonról a terhet.
A MiLi Pro VGA és RCA bemenettel is rendelkezik, így számítógépet, DVD lejátszót vagy játékkonzolt is lehet hozzá csatlakoztatni. Hanggal sem lesz probléma, mert erről a beépített hangszóró gondoskodik.
A termék ára még nem ismert, megjelenés szeptemberben várható.Olvass tovább!

2009. június 29., hétfő

Napi hírek 2009.06.29.

Mai hírekben szó lesz a megtorlásról, bevásárlásról és egy kis repülésirányításról.

Fellép az Apple a hamis iTunes Gift Card-ok ellen

Korábbi cikkeimben már írtam a hamis iTunes Gift Card-okról. Mostanra odáig fajultak a dolgok, hogy az Apple is lépett. Elkezdte letiltani azokat a számlákat, amelyekről feltételezi, hogy részt vettek a hamis Gift Card-os vásárlásokban. Nem egyszerűen az új dalok vásárlását tiltja le, hanem a korábban megvásárolt dalokat is elérhetetlenné teszi.
Jason Roth szóvívő szerint a cég korábban a Szolgáltatási feltételekben már figyelmeztetett erre, aki mégis ilyen hibába esett, az magára vessen. Azt tanácsolja, hogy mindenki a saját országában vásároljon Gift Card-ot, figyeljen a gyanúsan olcsó kártyákra és ha lehetősége van rá, kérje el fizikailag is a kártyát.

Apple növelte részesedését az Imagination Technologies-ban

A brit cég pénteken tette közzé, hogy az Apple 3.6 %-ról 9.5 %-ra növelte részesedését, amely 5.2 millió dollárjába került. Ez az Apple-nek aprópénz, mivel az előző negyedéves jelentés szerint 29 milliárd dollár (!) készpénzzel és könnyen pénzzé tehető értékpapírral rendelkezik.
Az Imagination Technologies gyártja az iPhone-okba beépített PowerVR grafikus chipeket, például a következő generációs, többmagos PowerVR SGX VXD video IP chipet is.
Az Apple lépése azután következett be, hogy az elmúlt két hétben az Intel 16 %-ra növelte a cégben részesedését. Jónéhányan már egy felvásárlási háborúra számítanak, a cég részvényárfolyama meredeken emelkedett, amit a mellékelt chart is mutat. Ennek ellentmond az a gyakorlat, hogy a két cég már korábban is növelgette részesedését az Imagination Technologies-ban, de nem bocsátkoztak semmilyen árháborúba.
Felhasználók szempontjából mindenképpen előnyös, hogy az Apple növelte részesedését, így nagyobb beleszólása lehet a fejlesztésekbe, bár a 9.5 % nem túl sok.Flight Control Bluetooth-on keresztül

Korábbi cikkeimből kiderülhetett, hogy az egyik kedvenc játékom a Flight Control. A fejlesztő Firemint frissítette a játékot, így ez az első olyan programok egyike, amelyik kihasználja a 3.0 verzió Bluetooth peer-to-peer kapcsolatát.
A két játékosnak ugyanazon a wifi hálózaton kell lennie. Be kell kapcsolni a Bluetooth-t a Settings -> General -> Bluetooth menüpontban. Ez az opció csak iPhone 3G, 3GS és második generációs iPod Touch-on érhető el.
Mindkét képernyőn megjelenik az összes gép, választásod szerint Te irányítod a piros gépeket, míg társad a sárgákat és a helikoptereket. Az ütközés elkerülése végett a saját gépeidet átterelheted a társad képernyőjére is. Rendkívül szórakoztató opció, sok mókára és jobb eredményre ad lehetőséget.


Olvass tovább!

2009. június 24., szerda

Megjelent az iGO trailer (demo)

Mai napon a NavNGo felrakott a youtube-ra egy demot, mely rövid ízelítőt ad a program működéséből.
Videón fekvő módban, nagy európai városokban mutatja a navigációt. A képernyő eléggé egyszerű, a következő manőveren és az össztávolságon kívül nem látszik más lényeges információ. Persze megjeleníti a 3D-s épületeket, nagyobb utcák neveit és a sávinformációt is, de például lemaradt az aktuális sebesség és a sebességhatár is. Remélhetőleg ezek paraméterezhető információk.
Megjelenésről még nincs infó, de a cég közlése szerint "hamarosan" újabb hírekkel állnak elő.

Olvass tovább!

2009. június 23., kedd

Kijött az UltraSn0w!

Dev team 1 órája kiadta az UltraSn0w-t, amely csak 3G-n működik!

1. A telefonodat frissítsd 3.0-ra.
2. Jailbreakeld a redsn0w-t vagy a PwnageTool-t használva, amely felrakja a Cydia/Icy-t is.
3. Futtasd a Cydiát vagy az Icy-t.
4. Add hozzá a repo666.ultrasn0w.com repot a Cydiához vagy az icy-hoz.
5. Keress rá az ‘ultrasn0w’-ra a cydiában vagy az icy-ban és telepítsd az ultrasn0w-t.
6. Indítsd újra a telefonod.
7. T-Mobile USA használók kapcsolják ki a 3G-t az ultrasn0w használata előtt. Magyar T-Mobile felhasználókról még nincs információnk!
8. Kész is vagy!

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA, AZ ESETLEGES KÁROKÉRT AZ IPHONEHÍREK NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET!!!

Olvass tovább!

2009. június 22., hétfő

Rakd ki a bűvös kockát!

A CubeCheater nevű alkalmazással nem a telefonon kell kirakni a Rubik-kockát, hanem egy kockaállapot alapján megoldást kínál a kirakásra.
Indítás után a Setup-ban célszerű beállítani a kocka típusát, színelrendezését, mert különben a program nem képes kirakni a kockát.
Ezután meg kell adni a kocka állapotát, be kell jelölni minden oldalra a mezők színeit. Aki nem szeret szöszmötölni a színek megadásával, fényképet is készíthet, az alkalmazás több-kevesebb sikerrel felismeri a színeket is. Az adott oldal színe a középső mező, ami ugye nem változik. Megadásnál figyelni kell arra, hogy az adott oldal fölött milyen van, mert nagyon félre lehet jelölni az oldalakat.A Solve gombra nyomva elkezd gondolkodni, majd rövidesen kiírja, hány lépésből lehet a feladványt megoldani.Ezután nincs más feladatunk, mint az utasításoknak megfelelően forgatni kockánkat. És a végén ott áll a hat szín kirakva :)


Az alkalmazás ingyenesen tölthető le a magyar AppStore-ból.

Olvass tovább!

2009. június 21., vasárnap

Itt az első, hivatalos, Európának szánt GPS alkalmazás

Az Apple a 3.0-ás verzió megjelentetéséhez kötötte a valódi (turn-by-turn) navigáció megjelentetését. Korábbi cikkemben már írtam a Navigonról, tegnapi napon kijött a MobileNavigator Europe nevű alkalmazás.
A program Navteq térképeket használ, a navigációhoz nincs szükség aktív internet kapcsolatra. Az alkalmazás néhány jellemzője:
- álló és fekvő módban is használható,
- hangutasítások,
- sávinformáció tábla-megjelenítéssel,
- hang és képi figyelmeztetés sebességtúllépésnél,
- nappali és éjszakai mód,
- a telefon címjegyzékében való kontaktokhoz közvetlen hozzáférés,
- bejövő hívás után automatikus folytatás,
- 2D-s és 3D-s térképek (madártávlat),
- POI-k,
- hazanavigálás egy klikkelésre,

Térképek: Albánia, Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Gibraltár, Görögország, Hollandia Írország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Monaco, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Vatikán.

Nyelvek: angol, francia, spanyol, német, olasz, svéd, dán, norvég, finn, holland. További nyelvek a következő frissítéskor lesznek elérhetőek.

Az ára elég borsos, 74.99 euróba kerül, ami ráadásul akciós, július 1-től többet kell érte fizetni. Ezek után bele sem merek gondolni, hogy az iGO mennyibe fog kerülni…

Olvass tovább!

iPhone 3G 3.0 jailbreak lépésről-lépésre bemutatva

Az iClarified létrehozott egy leírást, mely bemutatja a jailbreak lépéseit.
Részletesen elmagyarázza hogyan jailbreakeld 3G-s telefonodat a RedSn0w használatával Windowson. Ez NEM függetleníti a telefont, arra az UltraSn0w lesz képes.

1. lépés Hozz létre a desktopon egy Pwnage könyvtárat.
Töltsd le a legutolsó redSn0w-t innen vagy innen és rakd a Pwnage könyvtárba. Töltsd le a 3.0-s firmware-t és ezt is tedd ebbe a könyvtárba.

Csomagold ki a RedSn0w zip fájlt a Pwnage könyvtárba.

2. lépés Kösd össze a telefont a számítógéppel és indítsd el az iTunes-t.

Válaszd az iPhone-t a bal oldali menüből. Tartsd nyomva a Shift gombot és klikkelj a Restore-ra. Restore a preferált gomb, mert így nem jön létre elvesztegetett hely az iPhone-on.

Menj a Pwnage könyvtárba és válaszd az ipsw firmware-t. Nyomj rá az Open gombra.

3. lépés Miután az iTunes frissítette a telefont a kívánt firmware-el, indítsd el a redsn0w.exe-t a Pwnage könyvtárból.

4. lépés Miután elindult a RedSn0w, klikkelj a Browse-ra.

5. lépés Válaszd az ipsw firmware-t, amelyiket a Pwnage könyvtárba helyeztél és nyomj rá az Open-ra.

6. lépés Miután a firmware ellenőrizve lett, klikkelj a Next gombra.

7. lépés Bizonyosodj meg róla, hogy alul a Cydia be van jelölve és nyomj rá a Next-re.

8. lépés Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és bizonyosodj meg róla, hogy ki van kapcsolva. Ezután nyomd meg a Next-et.

9. lépés Most a RedSn0w elmondja hogyan tedd a telefont DFU módba.

Tartsd nyomva a Power gombot 10 másodpercig.

Anélkül, hogy elengednéd a Power gombot, tarsd egyszerre nyomva a Home és a Power gombot 10 másodpercig.

Anélkül, hogy elengednéd a Home gombot, engedd el a Power gombot és tartsd nyomva a Home gombot 30 másodpercig, amíg a RedSn0w felismeri a készüléket.

10. lépés A telefon újraindul.

11. lépés RedSn0w elkezdi feltölteni az új RAM disket.

12. lépés Miután befejezte, kapsz egy üzenetet, hogy a RedSn0w végzett. Nyomj rá a Finish gombra. Miután a telefonod befejezte az újraindulást (5 perc is lehet), jailbreakelve lett és a képernyőn megjelenik a Cydia.

Voilá!

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA AZ ITT LEÍRTAKAT, AZ IPHONEHÍREK NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET SEMMILYEN EBBŐL FAKADÓ KÁRÉRT!!!

Olvass tovább!

2009. június 20., szombat

Napi hírek 2009.06.20.

Miközben mindenki a jailbreakkel van elfoglalva, addig is zajlik az élet. Mai hírekben szó lesz az új használati útmutatóról, Jobs májátültetéséről és a 3G S sebességéről.

Használati útmutató 3.0-hoz

Az Apple közzétett egy 213 oldalas felhasználói útmutatót, amely már a 3.0-ás szoftververzió tulajdonságait is tartalmazza. Ugyan angol nyelvű, de hasznos olvasmány lehet mindenkinek. Letölthető az Apple honlapjáról.Jobs májátültetésen esett át

A tekintélyes Wall Street Journal szerint Steve Jobs két hónapja Tennessee-ben májátültetésen esett át. A műtét azért következhetett be, mert a korábbi hasnyálmirigy-rákja átterjedhetett a májra és szükséges volt a beavatkozás.
Jobs januárban félév betegszabadságra ment, a cég azóta sem közölt semmi konkrétumot egészségi állapotáról. Hírek szerint a vezér felépülése jól halad és várhatóan júliusban visszatér a céghez, igaz egyelőre részmunkaidősként.
Reméljük igazak a hírek és Jobs hamarosan tényleg visszatérhet az Apple-höz.

iPhone 3G S, mint a bika

Ahogy megjelent a 3G S, máris tesztelték sebességét. A tesztben összehasonlították az iPhone 3G S-t, iPhone 3G-t, Palm Pre-t és a T-Mobile G1-et.
A mérések szerint a 3G S 54 százalékkal gyorsabb, mint a 3G, néhány esetben az arány háromszoros. De 11 %-al gyorsabb, mint a Palm Pre, kilencből csak két esetben maradt alul. A T-Mobile G1 még a 3G-hez képest is rosszabbul teljesített.
Az alkalmazások betöltése esetén még inkább kijön a 3G S előnye. Ugyanazokat az alkalmazásokat töltötték be, a 3G S 13-42 százalékkal gyorsabban tölt, mint a 3G, és 2x-4x gyorsabb a Pre-nél.
3G S-ben Samsung ARM Cortex A8 processzor van, a Pre szíve pedig Texas Instruments OMAP 3 chip.


Olvass tovább!

Majd ha piros hó esik…


Dev Team kihozta a RedSn0w-t, amely tulajdonképpen a QuickPwn új változata. Nézzük mit is írnak:

Olvasd el az egész postot, mielőtt bármit is csinálsz!

RedSn0w egy egyszerűen használható multi-platformos jailbreaking és függetlenítő eszköz (ez csak iPhone 2G-re) iPhone 2G-re (első generációs iPhone), iPhone 3G-ra (nem 3G S-re!) és mindkét iPod Touchra. Elérhető Windowsra és Mac OS X-re (OS X PPC-n viszont hiba léphet fel, a hiba kijavításáig csak Intel-es Mac-en használd)

REDSN0W HASONLÓ FUNKCIONALITÁSSAL BÍR, MINT A QUICPWN!

Ha egyszerűbben akarsz custom FW-t létrehozni, akkor a PwnAgeToolt ajánljuk Mac OS X-re.

1, ARANYSZABÁLY: ha 3G-s készüléket korábban yellosn0w-al használtad és függetlenítetted, akkor NEM szabad a RedSn0w-t használnod! UltraSn0w (3G-s függetlenítő eszköz) nincs benne a jelenlegi csomagban, ezért a baseband miatt zárolva lesz a készülék és csak a gyárilag beégetett szolgáltatóval tudod használni. UltraSn0w APT-n keresztül (Cydia, Icy) lesz hamarosan megjelentetve. Ha első generációs iPhone-od van, akkor a 3.0-ás függetlenítés működik ezzel a RedSn0w-val.

2, Az utolsó verziós Yellowsn0w nem működik a 3.0-ás FW baseband verziójával, UltraSn0w-ra van szükséged, amelyet hamarosan megjelentetünk. UltraSn0w működni fog az összes iPhone 3G-n (3G S-n nem), még olyanon is, amely korábban függetlenítve lett. UltraSn0w (amikor kijön) APT-n keresztül (Cydia, Icy) lesz hamarosan megjelentetve.

3, Kérlek olvasd el teljesen a postot, mielőtt bármit is letöltesz.

4, Olvasd el az 1, 2, és 3. pontot újra meg újra.

5, Cikk alján találsz egy torrent linket a RedSn0w-hoz.

6, Ez az alkalmazás a 3.0-ás verzióhoz készült.

7, RedSn0w nem használható iPhone 3G S-hez!

8, RedSn0w az első generációs készülékkel (2G), mindkét iPod Touch-al és az iPhone 3G-vel (3GS-el nem!) működik együtt.

RedSn0w használatához egyszerűen upgradeld a készüléket iTunes-ban a 3.0-ás firmware-el és futtasd a Redsn0w-t, hogy aktiváld és jailbreakeld a készüléket (ha első generációs iPhone-t használsz, azt egyben függetleníti is!)

SHA1 ellenőrző összegek
• SHA1(redsn0w-mac_0.7.zip)= 284639d37fd6675056814b6c8a5b0583ad91c370
• SHA1(redsn0w-win_0.7.1.zip)= e264e44954aa417a3eb12ed29770790a30f85a66

Hivatalos bittorrent releases:

Mac OS X torrent
Windows torrent

Nem hivatalos mirrorok

A következő mirrorok nem hivatalos letöltési helyek, csak a saját felelősségedre használd, nem vállalunk érte felelősséget, ha a számítógéped felrobban, vagy egy NASA-t támadó botnet lesz belőle, vagy még rosszabb esetben a kezed könyökből leszakad, ha ezeket a fájlokat használod. Nem ellenőriztük a linkeket, és nem vállalunk felelősséget a fájlok érvényességéért, vagy bármiért, amit ezek a linkek tartalmaznak. Mindig ellenőrizd a publikált SHA1 összeget (lásd a torrent linknél) Mi azt javasoljuk a hivatalos bittorrent fájlt töltsd le, de ha rá vagy kényszerítve, használhatod a linkeken lévőt is.

Mac
http://www.chemicalwebs.com/redsn0w/redsn0w-mac_0.7.zip
http://download.server-land.com/redsn0w/redsn0w-mac_0.7.zip
http://therepository.binarytide.com/redsn0w/redsn0w-mac_0.7.zip
http://www.bielsipod.de/Daten/redsn0w-mac_0.7.zip
http://necoda.com/redsn0w-mac_0.7.zip

Windows
http://www.chemicalwebs.com/redsn0w/redsn0w-win_0.7.1.zip
http://intern.datentankstelle.at/iphone/redsn0w-win_0.7.1.zip
http://www.gotokohsamui.com/redsn0w-win_0.7.1.zip
http://www.bielsipod.de/Daten/redsn0w-win_0.7.1.zip
http://cligs.ee/assets/redsn0w-win_0.7.1.zip
http://72.14.179.250/Downloads/redsn0w-win_0.7.1.zip
http://www.andygo.de/redsn0w-win_0.7.1.zip

További linkek a cikk elején található linkre kattintva jönnek be.

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA AZ ITT LEÍRTAKAT, AZ IPHONEHÍREK NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET SEMMILYEN EBBŐL FAKADÓ KÁRÉRT!!!

Olvass tovább!

2009. június 19., péntek

Megjelent a jailbreak!


Dev Team pár órája megjelentette a jailbreaket, 3G esetén ez még nem unlock. Következő postot tették ki oldalukra, címe: trois, drei, три, három! Mint tudjuk a Dev Team-nek magyar tagja is van :)
No, akkor jöjjön a post:

Ez a leírás az alkalmazásunkkal kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza, mely a 3.0-ás FW-el kapcsolatos. Olvasd el teljesen a postot, mielőtt bármit is csinálsz!!! Néhány nem várt hiba és változás miatt a megjelentetés több részből áll, először a PwnageTool jelenik meg Mac OS X-re. QuickPwn Mac OS X-re és Windosra később jön, kérjük emiatt ne zavarjatok minket, azon dolgozunk, hogy minden a legnagyobb rendben menjen és kiadhassuk az anyagot.

1, ARANYSZABÁLY: ha 3G-s készüléket korábban yellosn0w-al használtad és függetlenítetted, akkor NEM szabad a jelenlegi PwnAgeTool-t használnod! UltraSn0w nincs benne a jelenlegi csomagban, ezért a baseband miatt zárolva lesz a készülék és csak a gyárilag beégetett szolgáltatóval tudod használni. UltraSn0w APT-n keresztül (Cydia, Icy) lesz hamarosan megjelentetve. Ha első generációs iPhone-od van, akkor a 3.0-ás függetlenítés működik ezzel a PwnAgeTool-al.

2, Az utolsó verziós Yellowsn0w nem működik a 3.0-ás FW baseband verziójával, UltraSn0w-ra van szükséged, amelyet hamarosan megjelentetünk. UltraSn0w működni fog az összes iPhone 3G-n (3G S-n nem), még olyanon is, amely korábban függetlenítve lett. UltraSn0w (amikor kijön) APT-n keresztül (Cydia, Icy) lesz hamarosan megjelentetve.

3, Kérlek olvasd el teljesen a postot, mielőtt bármit is letöltesz.

4, Olvasd el az 1, 2, és 3. pontot újra meg újra.

5, Cikk alján találsz egy torrent linket a PwnAgeTool-hoz, amelyet a 3.0-s FW-hez tudsz használni.

6, Ez az alkalmazás a 3.0-ás verzióhoz készült.

7, PwnAgeTool nem használható iPhone 3G S-hez!

8, PwnAgeTool az első generációs készülékkel (2G), első generációs iPod-dal és az iPhone 3G-vel működik együtt.

Sim Free/SP Unlocked/Gyárilag független iPhone 3G

Ez a pont abban az esetben érvényes, ha sok-sok pénzért vetted a telefonodat. Ez a modell nincs szolgáltatóhoz kötve, bármilyen SIM kártyát betehetsz, működni fog. A telefonod már független, így nem kell aggódnod a baseband miatt, egyszerűen upgrade-elj 3.0-ra a gyári firmware-el. Ezután használd a PwnAgeTool-t, hogy megalkosd az ipsw filet, amit a jailbreakeléshez használhatsz.

iPhone 2G (első generációs iPhone)

Használd a PwnAgeTool-t a varázslathoz, ezután csinálj egy Restore-t az iTunes-ban az újonnan létrehozott ipsw fájllal. Nem kell semmiért aggódnod, a baseband függetlenítve lesz, a telefon pedig jailbreakelve.

iPod Touch 1G (első generációs iPod Touch)

Használd a PwnAgeTool a custom FW megalkotásához és Restore-olj a létrehozott fájllal az iTunes-ban.

iPod Touch 2G (második generációs iPod Touch)

Bocs, de a PwnAgeTool jelenleg nem támogatja ezt a készüléket, használd a Redsn0w egy korábbi (pre 3.0) változatát.

Hivatalos torrent releases

http://torrents.thepiratebay.org/4963802/PwnageTool_3.0.dmg.4963802.TPB.torrent
SHA1 = 2e19d39398233f88ae0782fd82462a9223791f7f

Nem hivatalos mirrorok

A következő mirrorok nem hivatalos letöltési helyek, csak a saját felelősségedre használd, nem vállalunk érte felelősséget, ha a számítógéped felrobban, vagy egy NASA-t támadó botnet lesz belőle, vagy még rosszabb esetben a kezed könyökből leszakad, ha ezeket a fájlokat használod. Nem ellenőriztük a linkeket, és nem vállalunk felelősséget a fájlok érvényességéért, vagy bármiért, amit ezek a linkek tartalmaznak. Mindig ellenőrizd a publikált SHA1 összeget (lásd a torrent linknél) Mi azt javasoljuk a hivatalos bittorrent fájlt töltsd le, de ha rá vagy kényszerítve, használhatod a linkeken lévőt is.

http://www.revotech.org/mirror/PwnageTool_3.0.dmg
http://www.istation.at/pwnagetool_3.0.dmg
http://neon.hexxeh.net/PwnageTool_3.0.dmg
http://www.itouchmaster101.com/PwnageTool_3.0.dmg

További linkek a cikk elején található linkre kattintva jönnek be.

Tehát először egy custom firmware-t kell létrehoznod a PwnAgeTool-al, amit az iTunes-ban Restore-al tudsz feltenni a készülékre. Ez egyelőre csak Mac-en működik, Windososoknak még várni kell egy kicsit :(

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA AZ ITT LEÍRTAKAT, AZ IPHONEHÍREK NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET SEMMILYEN EBBŐL FAKADÓ KÁRÉRT!!!

Olvass tovább!

Napi hírek 2009.06.19.

Mai hírekben szó lesz az első komoly GS alkalamzásról, a 3G S belsejéről és a sorbaállókról.

Sygic GPS már az AppStore-ban

Végre megjelent az első hivatalos GPS alkalmazás az AppStore-ban. A Sygic nevű cég egyelőre Ausztráliára, Új-Zélandra és Dél-kelet Ázsiára adta ki programját, de már továbbították az Apple-nek jóváhagyásra Európát (44 ország) és Észak-Amerikát is. A TeleAtlas térképeket használó alkalmazás nem olcsó, az ausztrál csomag 65 dollárba, a dél-kelet ázsiai pedig 80 dollárba kerül.
Jöjjön néhány kép. Érdekesség, hogy ezek a londoni képek vannak mindkét alkalmazáshoz csatolva…Sor iPhone-ért

Mai napon reggel hét órától kezdik el az USA-ban árulni az új készüléket. Hagyományokhoz híven megkezdődött a sorbaállás. Nem várnak akkor a hype-ot, mint a 3G esetén de azért türelmesnek kell lenni, annak aki a sor végén áll. Az első ember állítólag tegnap dél óta áll ott…

Londonban is szép sor képződött.Legmazohistábbak a new yorkiak, akik képesek esőben tábort verni.Elemzők félmillió készülék eladásával számolnak a hétvégén.


Szétszerelve

Szinte még meg sem jelent az iPhone 3G S, de már szétkapták. Egy francia mobilboltban tegnap hozzájutottak a készülékhez és nem kegyelmeztek neki. Eredmény a lenti képen látható. Megerősítették, hogy ARM Cortex A8 600 MHz-es chip és 256 MB memória van benne.
Aki további képeket akar látni a műtétről, ezen a linken keresztül megteheti.
Ui: Jailbreakről és unlockról nincs friss hírünk.

Olvass tovább!

2009. június 18., csütörtök

2G függetlenítés már most!

Ugyan még nem jelent meg a Pwnage és a QuickPwn, de már enélkül is lehet függetleníteni az első generációs készüléket.
Annyit kell tenni, hogy az iTunes-ban (8.2-es verzió) az Update gombra nyomsz (nem Restore !), ami felrakja a 3.0-ás firmwaret. Ha korábban Pwnage Tool-al függetlenítetted a készülékedet, akkor a telefonon továbbra is független marad, igaz a Youtube nem megy rajta és a készülék sem lesz jailbreakelt.
Figyelem! Ha viszont QuickPwn-t használtál, akkor visszazár a készülék és csak az eredeti szolgáltatóval használható! Tehát ha nem akarsz kockáztatni, akkor várd meg a hivatalos Pwnage Toolt vagy a QuickPwn-t.
Mindenki csak saját felelősségére végezze az update-et!

Olvass tovább!

2009. június 17., szerda

Ma jelenik meg a 3.0

Ma jelenik meg a 3.0 firmware. A március 17-én bejelentett és bemutatott verzióban több mint 100 újdonság lesz, közte a copy-paste, MMS, Voice memos, alkalmazáson belüli vásárlás, internetmegosztás, sztereo bluetooth, intelligens keresés.
A frissítéshez 8.2-es iTunes-ra van szükség és megejthető az Upgrade gomb megnyomásával. Aki nem akarja elveszíteni készüléke hálózatfüggetlenségét, az még ne frissítsen.
Közben a Dev Team már közzétett egy videót melyben bemutatja a függetlenítést.

Olvass tovább!